Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Bardzo ważna uszczelka w filtrze oleju 2.2 CRD
karold:
Fox Rzeszów
lukaszpiast:
Witam , koledzy mam pytanie czy to się tez tyczy silników 150 konnych 2.2 CRDI 2008r? Santa fe CM czy tylko tych 155 konnych. Niedługo będę zmieniał olej i filtry i mnie ciekawe czy takowa uszczelka jest i czy ja wymieniać odrazy przy wymianie filtrów czy jeśli jest wpozadku to lepiej nic nie ruszać i tylko wymienić filtr oleju wraz z olejem?? Pozdrawiam
karold:
Tak.
jlupino:
No i mnie przyszło po 5-ciu latach użytkowania i lekturze tematu wymienić tę jakże ważną uszczelkę. Dokonałem zakupu ,podjechałem do mojego mechanika i ZONK!, starej uszczelki w ogóle nie było. Założyliśmy nową i tyle w temacie. Chyba tezę o jej "bardzoważności" można zamieść pod dywan,bo autem od zakupu zrobiłem prawie 90kkm.
Ater:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Jest we wszystkich silnikach D4EB.
--- Koniec cytatu ---
No to pociągnę jeszcze raz temat uszczelki. Ktoś się pytał, czy temat tej uszczelki dotyczy wszystkich silników 2,2, czy tylko tych 150 KM i nie dostał niestety odpowiedzi.
Ponieważ Kosmos2011 napisał, że dotyczy silników D4EB to mniemam zatem, że problemu tej uszczelki nie posiadają silniki 197 KM gdyż mają oznaczenie D4HB.
Może ktoś ostatecznie potwierdzić lub zaprzeczyć?
Nawigacja
[#] Następna strona