Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Bardzo ważna uszczelka w filtrze oleju 2.2 CRD

<< < (5/12) > >>

felkner:

tabaker:
Witam,

Podczas wymiany oleju byłem przygotowany wg porady w poście tj. dodatkowa wymiana uszczelnienia 26347.

Mój Mechanik natomiast dodał, że warto wymienić O-ring 26313A który uszczelnia obudowę filtra (26312A). Podczas odkręcania wkładu łatwo wykręcić obudowę filtra  z podstawki (26410B), ponieważ nie ma jak kontrować obudowy podczas odkręcania. Podczas zdejmowania pokrywy filtra (26311) odkęca się samoczynnie cała obudowa filtra. Nie jest to generalnie jakiś problem, ale warto podczas ponownego montażu wymienić O-ring 26313A.

Pozdrawiam

Andrzej57:
Zaopatrzony w schemat i uszczelkę pojechałem na wymianę oleju. Pokazałem schemat i uszczelkę mechanikowi, powiedział ok., sprawdzi i wymieni. Po odkręceniu pokrywy filtra i wyjęciu wkładu, stwierdził, że tam nie ma takiej uszczelki i nie ma nawet miejsca gdzie mogłaby być zabudowana. Wymienił wkład filtra, zakręcił pokrywę i to wszystko. Czy aby dostać się do tej uszczelki trzeba rozkręcić obudowę filtra w innym miejscu niż sama pokrywa? Proszę o wskazówki, abym mógł przy następnej wymianie oleju podpowiedzieć mechanikowi.

kosmos2011:
http://forum.santafe-autoclub.ru/index.php?showtopic=1831&st=80

Andrzej57:
Dziękuję :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej