Forum > i20
Gdzie i jakie części kupujecie?
Kam-mil:
A mnie ASO skasowało 150zł za łącznik stabilizatora, ponoć oryginał. Plus 50zł robocizna.
Tak to już jest jak się nie ma czasu samemu części poszukać i samemu wymienić, a najbliższy warsztat to ASO i robią od ręki. Wiedziałem, że przepłacam, ale nie wiedziałem, że aż tak dużo. :evil:
Wymiana lewego łącznika stabilizatora przy 27 tys. km to też chyba jakiś rekord. Z tych niechlubnych. :-(
de_assis:
Również wymieniałem, przebieg podobny, tyle że ja za łącznik dałem 33zł chyba, dokładnie taki sam jak był wcześniej zamontowany. Sam wymieniałem. Niestety naciąłeś się i to trochę za bardzo.
robaszek127:
Warto szukać wszędzie nawet na allegro. Ostatnio kupiłem dwa sworznie wahacza w sklepie z Łodzi za 60zł z wysyłką. Gdzie w dość dużym sklepie u nas wołali 55 za njtańszy optimala czy ponad 70 za delphi.
Łączniki stabilizatora są od 35zł a co do cen ASO to mają chore. ALe 150 plus 50 za odkręcenie koła i dwóch nakrętek to już raczej rozbój.
Kam-mil:
--- Cytat: "robaszek127" --- ALe 150 plus 50 za odkręcenie koła i dwóch nakrętek to już raczej rozbój.
--- Koniec cytatu ---
Rozbój to jest to, że nawet nie odkręcali dwóch nakrętek tylko cieli kątówką. Efekty tego cięcia widać na samym stabilizatorze. Nie mam czasu się z nimi wykłócać. Ale jak sądzicie, czy tak potraktowany szlifierką stabilizator będzie mieć wpływ na bezpieczeństwo?
de_assis:
Chodzi Ci o to, ze jest troche przyszlifowany? Czy jest gdzies nadcięty bo nie widze dokladnie?
Ja tez ciałem w domu szlifierka jak montowałem swój, bo nijak nie dało się tego wykręcić, mordowałem się kluczami ale w końcu się poddałem i delikatnie wyciąłem go szlifierką kątową, też, ale minimalnie przyszlifowałem na samej górze, nie wiem czy 0,5 mm zeszlifowałem.
Nacięli Cie pieknie, za taką kase to bym sie im upomniał.
Nawigacja
[#] Następna strona