Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Niesprawna instalacja elektryczna w roczniku 20

<< < (2/2)

Remiporter:
Witam.Radio działa super zadnych problemów.Zapomniałem wczoraj dopisac w pierwszym poście że kasuje mi sie też licznik dziennych kilomertrów(kililka razy dziennie).Być może ktoś cofał licznik lub grzebał coś przy komputerze.Czy to jest możliwe może to być przyczyna?CZy jak podłączę pod komputer to pokaże akieś błedy w elektryce?

NieAmator:
idź do serwisu z tym. Na kompie może coś wykazać a CHECK ogólnie świeci? Ewidentnie jest ECU uwalone

Remiporter:
CHECK nie świeci.Zauważyłem dzisiaj kilka kabelków odciętych od alarmu i jakiś bezpiecznik założony na lewo.Odłączyłem to ale nic nie pomogło centralny zamek teraz działa ale tylko kluczykiem w dzwiach.Wyciągnąłem także licznik ale tam wogóle nic niema tylko trzy przewody.Po udezenu ręką w górę kokpitu(prawie przy samej szybie po prawej stronie)włączyły się wycieraczki "MASAKRA".Rozkręce jeszcze ten plastik pod maską zeby sprawdzić silniczek wycieraczek.Po której stronie znajduje się ten silniczek?I gdzie znajduje się to ECU bo ewentualnie sprawdziłbym to może trzeba wymienic.dzięki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej