Forum > ix35 EL
[ix35 EL] problemy przy uruchamianiu silnika
green shadow:
jasne że jest serwis i mam jeszcze gwarancje - wszystko pięknie tylko, że z ASO jest bardzo często tak że jak czegoś nie podpowiesz palcem nie pokarzesz to dla nich generalnie wszystko jest ok - także każde Wasze podpowiedzi sugestie są bardzo ważne dla mnie
albert:
Miałem kiedyś podobne problemy. Silnik po odpaleniu nie wchodził na obroty, próby dodawania gazu nic nie dawały. Po kilkukrotnym odpaleniu, za którymś razem wchodził na obroty i można było bez problemu jechać. Przyczyną było zanieczyszczenie przepustnicy. Sprawdziłbym przepustnicę i silniczek krokowy.
jacek2:
--- Cytat: "albert" ---Miałem kiedyś podobne problemy. Silnik po odpaleniu nie wchodził na obroty, próby dodawania gazu nic nie dawały. Po kilkukrotnym odpaleniu, za którymś razem wchodził na obroty i można było bez problemu jechać. Przyczyną było zanieczyszczenie przepustnicy. Sprawdziłbym przepustnicę i silniczek krokowy.
--- Koniec cytatu ---
Dobra rada, od tego bym zaczął, ale potem tylko komputer do podpięcia, bo może faktycznie cos mądrego podpowie....
valandil1:
Też stawiam na przepustnicę, ewentualnie jej czujniki.
mada:
Podejrzewam że to paliwo zap...ło wtryskiwacze lub wtryskiwacz.
Też to miałem prawdopodobnie , serwis nie był w stanie mi pomóc choć świeciła mi się kontrolka silnika.Najlepiej wlać do benzyny preparat do czyszczenia wtrysków i przyjeżdżać to paliwo na pełnym gazie!
Nawigacja
[#] Następna strona