Autor Wątek: [Lantra J2] Uciążliwe pukanie z tyłu samochodu [Kombi]  (Przeczytany 13169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline waldi678

• Giełda
[Lantra J2] Uciążliwe pukanie z tyłu samochodu [Kombi]
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Grudzień 2013, 13:52:42 »
Dość częsta przypadłość w hyundaiach łącznik stabilizatorów mam już 4 hyundaia i w każdym wymieniałem na orginały , ale przez 7- 8 lat przygody z hyundaiem to i tak bardzo mało  w porównianiu z innymi " super europejczykami",Łącznik dość głośno potrafi stukać i napewno on jest przyczyną odgłosów.
'

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Grudzień 2013, 20:26:43 »
Wymieniłem, jednak kupiłem w miarę tanie. Prawie do końca zniknął hałas, występuje jeszcze lekkie pukanie na większych dziurach (chyba klapa). Jutro będę zmieniał koło zobaczę jak się mają te nowe, zrobiłem parę kilometrów po mieście.
Niestety ale śruby musiałem uciąć szlifierką. Udało mi się jedną odkręcić, a przy próbie odkręcenia kolejnej rozwaliłem rękę^^. Nerwy wzięły górą i resztę obciąłem:)

Wymiana jest prosta, a efekt zadowalający. Wrzucę pojutrze foteczki.

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Grudzień 2013, 22:56:50 »
A mówiłem, żeby nie próbować odkręcać jak stawia opór ? Podejście jest tylko za pomocą kluczy płaskich, objechałem dwa i miałem dosyć. Z nowymi łącznikami dostajesz nowe nakrętki więc prosta sprawa, że stare trzeba obciąć, nie szkoda ich ani trochę.

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Grudzień 2013, 15:26:55 »
Tak jak mówisz. Jak ktoś się będzie za nie łapał (łączniki) to bez szlifierki nie podchodzić. Wymiana trwa 30 min na stronę.