Forum > i30 FD
[i30] Szarpanie i30
marcinc76:
Cześć, mam prośbę, czy możesz sprawdzić u siebie, kiedy otworzysz maskę przy zapalonym silniku spróbuj gwałtownie dodać gazu ruchem przepustnicy, czy masz taki jakby "syk" chociaż trudno to nazwać sykiem, w okolicach kolektora, takie opóźnienie w działaniu przyspieszenia?
Udało Ci sie cos w temacie ruszyć?
grzela99:
--- Cytat: "marcinc76" ---esoes - czy rozwiązałeś problem ?
Mam identyczny tylko przy 1,4 Benzyna + Gaz
dodatkowo u mnie jest jakby problem z wciśnięciem pedału gazu. Rano jest dosyć ciężko go nacisnąć. czuć jakby opór. Po kilku km jest znacznie lepiej. Ale kiedy auto postoi pare godzin problem powraca.
--- Koniec cytatu ---
Witam
Ja mam też problem z zacinającym się pedałem gazu na zimnym silniku. Nie pomogło 3-krotne czyszczenie przepustnicy. Problem ustaje wraz z rozgrzwaniem się silnika.
Prośba o podpowiedź co może być przyczyną tej usterki
grzela99
marcinc76:
Witam ponownie po długiej przerwie. Przez dwa lata nie posiadałem I30 u siebie, teraz ponownie do mnie powróciła (ta sama sztuka :)) Niestety u mnie problem dalej występuje. W piątek auto było w ASO, na sprawdzeniu luzów zaworowych. Stwierdzili, że mieszczą się w normie. Trochę to dziwne, bo zapłaciłem za sprawdzenie 70 zł i dziwnym trafem za uszczelkę nie policzyli, więc albo nie sprawdzali, albo założyli starą. Fakt faktem, że auto ma dalej problemy z szarpaniem przy mocniejszym wciśnięciu i puszczaniu pedału gazu. Chcę się zabrać jeszcze za wyczyszczenie przepustnicy, co prawda przed oddaniem auta w ręce teścia byłem u mechanika aby to wykonał, powiedział, że wyczyścił, ale nie wierze, ponieważ na moje oko żadna ze śrub nie była tykana :(. Chcę sam spróbować wyczyścić, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, jakąś instrukcję, lub rady ? Z góry dzięki i pozdrawiam
srbastek:
--- Cytat: "marcinc76" ---W piątek auto było w ASO, na sprawdzeniu luzów zaworowych. Stwierdzili, że mieszczą się w normie. Trochę to dziwne, bo zapłaciłem za sprawdzenie 70 zł i dziwnym trafem za uszczelkę nie policzyli, więc albo nie sprawdzali, albo założyli starą.
--- Koniec cytatu ---
Prawdopodobnie sprawdzili na osłuch. Sprawdzenie w ASO kosztuje koło 250zł + uszczelka 100zł.
marcinc76:
Właśnie teraz żałuję, że nie zażyczyłem sobie na dokumencie wartości, które tak pięknie podawał "bajkopisarz" :)
Nawigacja
[#] Następna strona