Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Pony]Silnik 1,5 MPI 8V, G4DJ - jaka instalacja ?

(1/2) > >>

Timon:
Jaką instalację przy zakładaniu gazu powinienem zamontować? Czy ma to sens? Jakie koszty? Po ilu km się zwróci (około)? Jakieś doświadczenia?

Gdy dwa lata temu liczyłem to zwróciłaby się po 4 latach, około 12kkm. Okazuje się, że jeżdżę więcej niż myślałem, że będę, a benzyna coraz droższa i w efekcie instalacja już by się zwróciła.

Średnie spalanie na benzynie 8,1l/100km. Przebieg pewny 75 000km.

Ma ktoś jakieś doświadczenia przy tym silniku z gazem? Wszelkie uwagi są cenne. Mitsubishi oznacza ten silnik jako 4G15.

BartBartez:

--- Cytuj ---1.Scoupe - gaz BRC na mieszalniku - żadnych awarii - na gazie ponad 200 tyś km
--- Koniec cytatu ---
G4DJ
Dodam, że auto przez 4 lata nie widziało benzyny (uszkodzona pompa) i palił bez problemu nawet przy mocnych mrozach.

--- Cytat: "Timon" ---Po ilu km się zwróci (około)?
--- Koniec cytatu ---

http://www.autocentrum.pl/lpg-mania/kalkulator-lpg/

Timon:
BartBartez, przepraszam za niewiedzę, ale czy mógłbyś przybliżyć jakim hasłem szukać tego typu instalacji by ogarnąć jej ksozt? Która to generacja instalacji?   :oops:

Maciek:

--- Cytat: "Timon" ---BartBartez, przepraszam za niewiedzę, ale czy mógłbyś przybliżyć jakim hasłem szukać tego typu instalacji by ogarnąć jej ksozt? Która to generacja instalacji?   :oops:
--- Koniec cytatu ---

II generacja; w III wyeliminowano mikser
btw. do MPI to już sekwencja przypadkiem nie podejdzie? Wielopunkt jest, komputer jest, OBD chyba też już jest.

Timon:
Na pewno nie ma OBD II. OBD chyba nie ma.. (?)

Jak napisałęm do jakiegoś serwisu o wycenę to wycenili pod KME Nevo (2tys. zł), Lovato Smart JP (2,2tys. zł), BRC Sequent 24.11 (2,6tys. zł). Z tym, że to jakiś jedyny, który znalazłem z wyceną mailową.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej