Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Ciężko pali w czasie niskich temperatur

<< < (3/5) > >>

vanhelsing:

--- Cytat: "mirekbrz" --- Świece żarowe nie będą dawały błędów. Sprawdza się je czy grzeją czy nie po prostu wykręcając i podłączając na "krótko" - jak ciepła to grzeje, jak zimna to ... nie grzeje.
--- Koniec cytatu ---

To jest kolego bardzo dobry sposób, ale żeby spalić świece :lol: Świec w nowoczesnych dieslach nie podłącza się do 12V :shock: bo sa zasilane prądem 4-5V .A co do meritum, to w Santa Fe świece faktycznie nie wyrzucają błędów i jeśli są zepsute nie wyświetla się kontrolka. Ale jak piszą koledzy powyżej- silnik w dobrym stanie i tak powinien z uszkodzonymi świecami odpalić przy -2 st.C ewentualnie  trzeba nieco dłużej zakręcić. Akumulator masz mocny?Jeśli puszcza jasny dość gęsty dymek(biały lub szary) to do wymiany masz wszystkie świece.

kosmos2011:

Tonny:

--- Cytuj ---...bo sa zasilane prądem 4-5V
--- Koniec cytatu ---

tak dla wyprostowania pewnych spraw bo jeszcze ktoś mógłby to powtarzać, w woltach [V] wyraża się napięcie a nie prąd którego jednostką jest amper [A]...

djmcg:
Generalnie samochód zapala jak stoi w garażu to rewelacyjnie.
Natomiast jak stoi na zewnatrz zwłasza teraz to musiałem sporo dłużej kręcić
zakupiłem 4 swiece ngk i dałem do mechaniora by wymienił , jak sciagneliśmy obudowe silnika to przy okazji zauwazyłem nasączony przewód powrotu paliwa trzeba bedzie wymienić.
Dodatkowo nie spodziewałem się ze swiece są tak schowane, obecnie zostawiłem samochód i czekam na kontakt od mechanika.
Wierze ze po wymianie swiec problem odpalania ustąpi.

vanhelsing:

--- Cytat: "Tonny" ---
--- Cytuj ---...bo sa zasilane prądem 4-5V
--- Koniec cytatu ---

tak dla wyprostowania pewnych spraw bo jeszcze ktoś mógłby to powtarzać, w woltach [V] wyraża się napięcie a nie prąd którego jednostką jest amper [A]...
--- Koniec cytatu ---

Tonny-oczywiście masz rację. Dodałem wpis a potem edytowałem i taki upsik wyszedł :oops: Ale dzięki za wyprostowanie  ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej