Autor Wątek: [Lantra J2] Tylne nadkola i progi reperaturki. Sedan.  (Przeczytany 9326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DK1990

• Gość
[Lantra J2] Tylne nadkola i progi reperaturki. Sedan.
« dnia: 17 Maj 2013, 22:39:08 »
Witam. Czy wie ktoś gdzie można dostać reperaturki tylnych nadkoli do lantry sedana 96? Szukałem i nie mogę za chiny znaleźć. Ew. jakieś porady jak odnowić to "coś" przy nadkolach. Zdjęcia wkleję w niedzielę. Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda

roofus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipiec 2013, 17:33:12 »
Odgrzeje temat skoro jestem.

Reperaturek progow nie ma, sa tylko oryginalne za ponad 1000 zł (dostepne tutaj http://www.fox.rzeszow.pl/)
Do lantry pasuje reperaturka od forda mondeo (prawie pasuje, trzeba ja dociac i troche podgiac)
Robilem to niecaly miesiac temu.

DK1990

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lipiec 2013, 23:29:18 »
Cytat: "roofus"
Odgrzeje temat skoro jestem.

Reperaturek progow nie ma, sa tylko oryginalne za ponad 1000 zł (dostepne tutaj http://www.fox.rzeszow.pl/)
Do lantry pasuje reperaturka od forda mondeo (prawie pasuje, trzeba ja dociac i troche podgiac)
Robilem to niecaly miesiac temu.

A jakies zamienniki do błotników tylnich? :) I ktory model mondeo? :)

roofus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Lipiec 2013, 22:46:46 »
Nie wnikalem jaki to model, zobaczylem ze profil mniej wiecej sie zgadza to kupilem. Blotnikow nie ruszalem bo mam ok wiec nie wiem co z nimi.

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudzień 2013, 21:00:24 »
Witam. Potrzebuję zrobić reperaturkę tylnego lewego koła i części progu. Ile kosztować może taki zabieg w zakładzie blacharsko-lakierniczym? Z jakiego auta można kupić reperaturki? Ktoś ma coś sprawdzonego?

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Grudzień 2013, 18:25:33 »
Reperaturki musisz po prostu poszukać bo różnice zarówno w cenach jak i kształtach są spore, na pewno znajdziesz, a  myślę że kwota która jest podana trochę wyżej w poście jest to łączna z robocizną. Sama reperaturka nie jest aż tak droga choć też nie jest taka tania. Co do kwoty przybliżone koszty samej robocizny to: wymiana części ok 150zł + lakierowanie ok 400zł no i plus koszt zakupu reperaturki. Oczywiście kwoty podane za stronę.  błotik

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Grudzień 2013, 18:39:49 »
Tia, ale to błotnik ze strony kierowcy, a pasażera nie ma.Potrzebuję kawałek nadkola i progu:/

Cezary51

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Grudzień 2013, 20:04:56 »
Mając takie dylematy Lantra j1 poszła na złom, zastąpiła ją Elantra. Taniej wyszło.

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Grudzień 2013, 20:21:07 »
A pytałeś o dostępność drugiej strony w tym sklepie? jeśli faktycznie nie mają to zawsze możesz podjechać do dobrego blacharza i wstawi ci kawałki blachy w odpowiednie miejsca, ewentualnie wymienić cały próg ze wstawką blachy w nadkolu.