Forum > Accent
Bezpieczenstwo i Funkcjonalnosc Accenta
Cien:
a czy da sie jakies wieksze tarcze i zaciski zalozyc ? (1996r)
na tył tarcze ?
marcusSE:
Cien da sie wszystko :-D tylko niestety sa to koszta pozatym zakladanie tarczy na tyl do accenta przy jego silniczku i jego mocy mija sie z celem,co innego gdy zamierzasz wzmocnic czy np wymienic silnik na cos znacznie mocniejszego wtedy to ma sens i uzasadnienie tego zabiegu :mrgreen:
Cien:
--- Cytat: "marcusSE" ---Cien da sie wszystko :-D tylko niestety sa to koszta pozatym zakladanie tarczy na tyl do accenta przy jego silniczku i jego mocy mija sie z celem,co innego gdy zamierzasz wzmocnic czy np wymienic silnik na cos znacznie mocniejszego wtedy to ma sens i uzasadnienie tego zabiegu :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
To zawsze ma sens, jeśli mogę w ten sposób metr wcześniej wyhamować i np. uratować komuś życie.
Oczywiście pytanie ile to kosztuje , czy mnie będzie na to stać.
Vex:
Oryginalne hamulce przy jego fabrycznej masie w zupelnosci wystarcza. Zludzenie kiepskiego hamowania pomimo dobrych hamulcow z przodu to kiepski tyl, lub lapiacy lepiej jedno kolo. O bebnach bardzo czesto sie zapomina.
Cien:
--- Cytat: "Vex" ---Oryginalne hamulce przy jego fabrycznej masie w zupelnosci wystarcza. Zludzenie kiepskiego hamowania pomimo dobrych hamulcow z przodu to kiepski tyl, lub lapiacy lepiej jedno kolo. O bebnach bardzo czesto sie zapomina.
--- Koniec cytatu ---
Robiłem przegląd hamulców - robię zawsze obowiązkowo co pół roku (na sezon letni i zimowy).
Niemniej czuję pewien niedosyt hamulców ;)
Wiem że powinienem czuć niedosyt przyspieszania, ale najpierw trzeba umieć dobrze wyhamować ;)
Nawigacja
[#] Następna strona