Forum > Accent
Dobór felg
kml:
adams502, jak masz kase to kupuj 14" a jeżeli nie to po prostu nówki zimowe i powinno być dużo lepiej. O oponach było ostatnio, rzuć okiem do działu accent.
Cien:
o ile dobrze pamietam zimowki mam na stalowkach 165/70/13 (albo 155) juz nie pamietam.
Opony Semperit - nie narzekalem wcale na przyczepnosc :)
"Eurostar" - nawet o tej marce nie slyszalem
adams502:
Sprawdziłem i felga ma 5,5" et 46. Cena za komplet (4 szt.) 150zł z oponami letnimi (do ograniczników brakuje jeszcze ponad 4mm) 195/60. I znowu mam dylemat czy do zimy nie pojeździć na nich. Letnie są 175/70 R13 i na mokrej nawierzchni jest ślisko (opony koreańskie i nie pierwszej młodości w spadku po poprzednim właścicielu, jedynie bieżnik mają jeszcze b.dobry, ale za to jest na nich ślisko).
Pytanie brzmi czy opona 195/60 R14 będzie pasowała do mojego Accenta (różnica w stosunku do oryginału to + 12mm w obwodzie (2,1%))? W garażu na szybkiego sprawdziłem na przedniej osi i wydawało się wszystko ok?
kml:
--- Cytat: "adams502" ---W garażu na szybkiego sprawdziłem na przedniej osi i wydawało się wszystko ok?
--- Koniec cytatu ---
Musisz załozyć i pojeździć chwilę chociażby po to żeby zobacz jak będzie w chwili maksymalnego skrętu kół i ugięcia zawieszenia. Większe opony to większe przekłamania licznika ( kalkulator dostępny w sieci )
Animek:
teraz ja odswierze temacik
czy do accenta II gen da rade wcisnac 16" ET 40
pytam bo zostawiam sobie OZ wiec jak by sie udalo wcisnac to do przyszlego autka to bylo by sympatycznie opony to 195x40x16 oraz 205x40x16 na takich obecnie jezdzilem rozstaw srub jak sie doczytalem to 4x100 wiec by mi pasowalo
Nawigacja
[#] Następna strona