Forum > Accent

Dobór felg

<< < (15/19) > >>

Kris_DG:

--- Cytat: "e-gen" ---
Przy feldze szerokości 6' wchodzi nawet ET30 do Accenta II ale już na styk.
--- Koniec cytatu ---

Erebus pisze ze ma w accencie II felge 7cali i ET 35...

adams502:
Witam. Pozwolę się dołączyć do tego tematu. Mam 2 komplety felg i nie mogę do końca poznać ich charakterystyki, a dokładniej jakie mają ET, oznaczenia spisałem z felg:
- zimowe HDP 9 7 95 4,5J X 13 44 HMC 52910 21610
- letnie J13x50J DOT 100289 5-Jx13fi

Właśnie się dowiedziałem, że letnie 3 są 5 calowe a 1 (oryginalna zapewne z zapasu) jest 4,5 cala. Poprzedni właściciel nie wziął pod uwagę szerokości felgi, Ciekawe czy ET jest takie same? Co teraz zrobić?? Postaram się poszukać taką samą jak tamte trzy. A tak swoją drogą czy jeżeli jedna felga np. na tyle będzie innej szerokości niż pozostałe i ewentualnie ET będzie miała inne to pogorszy się trakcja???

Cien:

--- Cytat: "adams502" --- A tak swoją drogą czy jeżeli jedna felga np. na tyle będzie innej szerokości niż pozostałe i ewentualnie ET będzie miała inne to pogorszy się trakcja???
--- Koniec cytatu ---

TAK

Vex:

--- Cytat: "adams502" ---Witam. Pozwolę się dołączyć do tego tematu. Mam 2 komplety felg i nie mogę do końca poznać ich charakterystyki, a dokładniej jakie mają ET, oznaczenia spisałem z felg:
- zimowe HDP 9 7 95 4,5J X 13 44 HMC 52910 21610
- letnie J13x50J DOT 100289 5-Jx13fi

Właśnie się dowiedziałem, że letnie 3 są 5 calowe a 1 (oryginalna zapewne z zapasu) jest 4,5 cala. Poprzedni właściciel nie wziął pod uwagę szerokości felgi, Ciekawe czy ET jest takie same? Co teraz zrobić?? Postaram się poszukać taką samą jak tamte trzy. A tak swoją drogą czy jeżeli jedna felga np. na tyle będzie innej szerokości niż pozostałe i ewentualnie ET będzie miała inne to pogorszy się trakcja???
--- Koniec cytatu ---

Nie wazne jakie ET, wazne ze inaczej opona styka sie z powierzchnia. Wiadomo czym to grozi.

adams502:
Witam.
Odświeżam temat. Zbliża się zima i mam okazję kupić za 150zł oryginalne felgi stalowe z Hyundaia Coupe rok 99 rozmiar 14" i nie wiem dokładnie ale szerokość chyba 5" (stare mam felgi 13 4,5 cala szerokie z oponami 165/80 R13 które chciałbym sprzedać i założyć 185/60 R14). Czy taki zestaw będzie się dobrze sprawdzał czy może szukać szerszych felg?

A i może poza tematem czy fotele z Coupe będą pasować do mojego Accenta (X-3)?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej