Forum > Accent
Dobór felg
Erebus:
et 35 felgi nie wystają chowają się w nadkolach. Ze skręcaniem nie ma też najmniejszego problemu. Felgi RH modelu nie pamiętam. Teraz zakładam opony toyo t1r a wcześniej były continetale contiecocontact ( które mam na sprzedaż).
Powiem szczerze, że w czasie deszczu jedzie mi się o wiele lepiej niż na poprzednich 175/70 r13 dębicach passio, na których samochód już przy niewielkim deszczu pływał i zachowywał się niepewnie. Na tych nic takiego nie ma miejsca. Samochód jest nieporównywalnie stabilniejszy i skróciła się droga hamowania - na mokrej jak i na suchej nawierzchni.
Teraz są zimówki 175/70 r13 na seryjnych felgach więc lepszych zdjęć nie posiadam ale tak to mniej więcej wygląda :
moim zdaniem to i 16'' by się zmieściły na 195/45 lub 40 ale to są już drogie rozmiary i wydaje mi się,że za niskie do jazdy po Polsce. Na pewno więcej niż 195 niemożna do accenta wkładać.
kml:
--- Cytat: "Erebus" ---Powiem szczerze, że w czasie deszczu jedzie mi się o wiele lepiej niż na poprzednich 175/70 r13 dębicach passio, na których samochód już przy niewielkim deszczu pływał i zachowywał się niepewnie.
--- Koniec cytatu ---
Miałem nieprzyjemność jeździć samochodem gdzie były dębica VIVO i była to TOTALNA TRAGEDIA, człowiek który je zaprojektował i puścił na rynek pownien być publicznie ukamienowany. Dębica Passio były NIEWIELE lepsze i też uważam, że jest to tragedia.
Załozenie jakiś normalnych opon diametralnie zmienia obraz rzeczy i uważam, ze w tym przypadku pozostanie na 175/13 ale na innych oponach niż te pseudo wypusty z debicy da ogromną poprawę.
--- Cytat: "Erebus" ---moim zdaniem to i 16'' by się zmieściły na 195/45 lub 40 ale to są już drogie rozmiary i wydaje mi się,że za niskie do jazdy po Polsce. Na pewno więcej niż 195 niemożna do accenta wkładać.
--- Koniec cytatu ---
Profil 45 czy 40 = złota karta klienta u prostowacza felg, znajomy sprawdzał. Accent obuty w 195 straci bardzo mocno na "dynamice" i wzrosnie spalanie. Uważam, że to są po prostu zbyt szerokie opony do mocy w tym samochodzie. Osobiście uwazam, ze 185 są idealne - przyczepności w sam raz i nie czuć negatywnych efektów szerokości opony.
Erebus:
--- Cytat: "kml" ---
....Profil 45 czy 40 = złota karta klienta u prostowacza felg...
--- Koniec cytatu ---
Właśnie to miałem na myśli pisząc że nie nadają się do jazdy po Polsce :D
W szerokości opony 175 a 195 jest 2 cm różnicy. Jeździłem już na 195 w moim accencie może nie jakoś strasznie długo bo jeden dzień, ale nie spalał mi więcej a i problemów z dynamiką nie odnotowałem. Za to pozytywne wrażenia z jazdy w zakrętach - samochód jest po prostu stabilniejszy. Trzeba wziąć też pod uwagę, że sama aluminiowa felga jako, że jest lżejsza od stalowej pozytywnie wpływa na na osiągi i ekonomikę jazdy ( oczywiście nie przesadzając z szerokością gdzie przychodzą nam jeszcze do rachunku opory toczenia)
Tak więc dążę do tego, że nie ma tak naprawdę wielkiej różnicy w spalaniu i ekonomice jazdy ale za to w komforcie jazdy odczuwalna jest znacząca poprawa.
Różnica w opiniach polega na tym, że ja już mam doświadczenie z jazdy accentem na szerszych oponkach a bez urazy Wy teoretyzujecie.
W 100% zgadzam się, że przy szerszych oponach samochód ma zwiększone spalanie i cierpi na tym dynamika ale to nie jest jakaś drastyczna zmiana. Przy przejściu z 175 na 195 różnica w spalaniu jest tak niewielka, że naprawdę ciężko ją odczuć. Analogicznie jest z osiągami.
Owszem gdyby to było tico gdzie seryjnie są 135 i ktoś z ułańską fantazją zainwestował by w 195 to ten samochód nie jeździł by a po prostu się kulał i miał spalanie jak 3- litrowe bmw.
--- Cytat: "Vex" ---
- 175/70/13 i 185/60/14 i 195/50/15 to sa zamienniki. Rozniace sie w obwodzie milimetrami.
--- Koniec cytatu ---
A w szerokości 2 cm.
Na poparcie tego co właśnie napisałem podaję przykład.
W hondach civic z początku lat 90- tych też 1.3 seryjnie były 13'' felgi i też 175/70. Najczęściej spotykanymi kołami przy tych modelach jeżdżących po naszych drogach są 15'' 195/50
Nie słyszałem żeby ktoś narzekał na brak dynamiki, a znam kilka osób wożących się właśnie tym modelem.
Vex:
--- Cytat: "Erebus" ---Trzeba wziąć też pod uwagę, że sama aluminiowa felga jako, że jest lżejsza od stalowej pozytywnie wpływa na na osiągi i ekonomikę jazdy
--- Koniec cytatu ---
:):) Polecam Ci proste doswiadczenie. Zwaz swoje letnie kolo i fabryczne stalowe 13 cali z opona 175. Twoja aluminiowa felga bedzie wazyla przyslowiowe 2x wiecej. To nie jest wyczynowa Rota ;);)
--- Cytuj ---
W hondach civic z początku lat 90- tych też 1.3 seryjnie były 13'' felgi i też 175/70. Najczęściej spotykanymi kołami przy tych modelach jeżdżących po naszych drogach są 15'' 195/50
Nie słyszałem żeby ktoś narzekał na brak dynamiki, a znam kilka osób wożących się właśnie tym modelem.
--- Koniec cytatu ---
Wez tylko pod uwage fakt ze ten samochod ma 10-11s do 100 km/h z silnikiem 1.3 75km. Inny fakt ze wspomniany civic na 15 zostanie widocznie wyprzedzony przez takiego sameog na 13calowych kolach :) (400m)
Erebus:
Bez miarodajnych- mierzalnych argumentów dalsza dyskusja nie ma raczej sensu ;-)
Co do wagi felg - to z przykrością muszę Ci powiedzieć, że się mylisz. Mogę mówić za siebie i nie generalizując na wszystkie felgi. Ale miałem już kilka aut i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby letni komplet na alu był cięższy od zimowego na "stalaku" .
Tak też jest i przy accencie. Te na oryginalnej feldze z oponami 175/70 r13 są wyczuwalnie cięższe od tych 15- stek ( przyznaje, że nigdy nie wpadłem na pomysł ich ważenia ale już w ręku czuję znaczną różnice w wadze i to niestety dla Twojego założenia na niekorzyść "stalówek" które są w porównaniu znacznie cięższe)
Z tego co słyszałem to chińskie aluminiowe felgi są bardzo ciężkie ale nie miałem jeszcze nieprzyjemności z nimi współpracować.
Właśnie przypomniała mi się nazwa "felgi z lekkich stopów" :D Z tego co wiem to do nich alu się zaliczają.
Nawigacja
[#] Następna strona