Forum > Accent
Dobór felg
Kris_DG:
195/50 to tani rozmiar opony...
No ale moze rzeczywiscie przekonacie mnie na te 185 zeby nie przesadzac
Na pewno pozostane przy minimum 15 calach :)
CZY ZAWIAS -35 SPOWODUJE OBCIERANIE ÓW FELG?>?
kml:
--- Cytat: "Kris_DG" ---195/50 to tani rozmiar opony...
No ale moze rzeczywiscie przekonacie mnie na te 185 zeby nie przesadzac
Na pewno pozostane przy minimum 15 calach :)
CZY ZAWIAS -35 SPOWODUJE OBCIERANIE ÓW FELG?>?
--- Koniec cytatu ---
Ja planuje na lato jamexy - 35mm i przy 14" 185 i uwazam, że zmieści się bez problemu tym bardziej, że jamexy podobnież nie obniżają tyle co deklaruje producent :)
Cien:
To ja sie ciut podepne pod temat- jesli mozna :)
Mnie interesuja niestety felgi 14" do Accenta 1 - czyli o roztsawie 4X114,3
Wyglad sobie dobiore do wlasnych upodoban ;)
Ale jaki rozmiar ET itp. oraz jaka oponka do tego - zeby na fabrycznym zawieszeniu bylo ok :)
Dzieki za sugestie :)
dudek85:
ja mam w swoim accenicie 1 alu felgi 14:) a opony 185/60 chyba tak sie to pisze:) nikomu nie polecam szerokich opon do accenta 1 bo ja mam go caly czas brudnego!!! te opony troche wystają po za i dlatego sie brudzi!!
chciałem się jeszcze dowiedzieć czy np mi nie oszukuje licznik jak mam inne kola jak fabryczne..
Vex:
Moze komus sie przyda:
- 185 to napewno nie jest szeroka opona dla tego samochodu
- O tym ile wystaje kolo decyduje felga nie opona !
- 175/70/13 i 185/60/14 i 195/50/15 to sa zamienniki. Rozniace sie w obwodzie milimetrami.
- Sam mailem 185/60/14 na stalowce 5,5 cala i polecam ten zestaw. Na 6 calowych felgach napewno by byl stabilniejszy. Wielka roznica od fabrycznej felgi 4,5 cala. Moje pochodzily z Lantry.
- 15 calowa felga bez wspomagania to kiepski pomysl. Jakbys trafil 15x7 to juz tragedia :) i raczej te kolo bedzie juz za szerokie.
- Wszelkie inne konfiguracje niz 195/50/15 beda znaczaco drozsze
- Najciekawsze opony w rozsadnej cenie mozna kupic w 185/60/14 i jest to najrozsadniejsze rozwiazanie moim zdaniem biorac pod uwage wszystkie aspekty razem wziete.
Nawigacja
[#] Następna strona