Autor Wątek: [Accent X3] Wymiana uszczelki pod głowicą  (Przeczytany 5841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukos

• Gość
[Accent X3] Wymiana uszczelki pod głowicą
« dnia: 05 Czerwiec 2013, 15:40:46 »
Czy do odkręcenia głowicy potrzebne są jakieś specjalne klucze czy wystarczą podstawowe? Bywają nietypowe śruby

Jokoko

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwiec 2013, 18:04:42 »
nic takiego sobie nie przypominam zwykłe płaskie i nasadowe :p Ale już minęło ponad 3 lata odkąd robiłem

lukos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwiec 2013, 21:25:29 »
Mówisz robiłeś? :-o  Sam zamierzam ale nie mam dynamometru a raczej potrzebny. I jak z rozrządem zostawić stary czy zakładać nowy?

Jokoko

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Czerwiec 2013, 21:54:21 »
Nom pierścieniami jadł olej i przy okazji uszczelniacze zaworów :P Klucz dynamometryczny by się przydał, choć ja głowice na oko dokręcałem tzn- moment kąt i coś od siebie, bo na stare śruby. Reszta momentami z instrukcji. Co do rozrządu zależy kiedy był zmieniany ale do accenta wszystko jest śmiesznie tanie.

lukos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwiec 2013, 14:08:31 »
Rozrząd miałem robiony 30 tys temu. Ale chodzi mi o to czy naciąganie paska jest skomplikowane

michael63

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopad 2013, 14:21:28 »
witam sruby  od glowicy sa na ampula 8 ostatnio sam wymienialem uszczelke pod glowica jednak niestety stalo sie cos nie dobrego i po 3 dniach od wymiany przestal chodzic na wszystkich tlokach okazalo sie ze olej jest pchany w kolektor wydechowy obstawiam ze to glowica ale nie wiem czy pierscienie sa dobre