Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[S-Coupe] Szum powyzej 100 km/h

<< < (2/4) > >>

pinball:

--- Cytat: "Grabarz" ---a szyby ci nie opadaja czasem ?
--- Koniec cytatu ---

nie nie opadają. chociaż może nie domykają się do końca. sprawdzę.

--- Cytat: "skali" ---Nasmaruj gumowe prowadnice szyb jakimś olejkiem i zamykaj w czasie jazdy. Jeśli bedzie nadal szum to zamykaj szybe i jednocześnie podpieraj jej przednią część ręką - jakbyś jej 'pomagał' sie podnieść.
Myśle że poprostu trze wyregulować szybe na jej szynach prowadzących.
--- Koniec cytatu ---

to muszę odkręcić obudowę wewnętrzną drzwi ?

skali:
żeby wyregulować prowadnice - tak. Żeba nasmarować uszczelke, czyli gumową prowadnice nie, bierzesz strzykawke i wstrzykujesz specyfik w prowadnice. Wtedy szyba bedzie szybciej sie zamykała oraz dochodziła do końca

pinball:

--- Cytat: "skali" ---żeby wyregulować prowadnice - tak. Żeba nasmarować uszczelke, czyli gumową prowadnice nie, bierzesz strzykawke i wstrzykujesz specyfik w prowadnice. Wtedy szyba bedzie szybciej sie zamykała oraz dochodziła do końca
--- Koniec cytatu ---

specyfik jakis konkretny do smarowania ? no faktycznie bo moje szyby to zamykaja sie prawie jak recznie podnoszone xD tak powoli :P wiec moze to przez to xD

skali:
No właśnie, mam to samo ;p daj zwykły olej roślinny lub balsam po goleniu. Obojętnie co, aby było tłuste, ważne zebyś wstrzyknął po całej długości prowadnicy :P

pinball:
mam prośbę jak byś mi pokazał dokładnie na jakimś zdjęciu nawet innych drzwi gdzie mniej więcej mam wstrzyknąć to smarowidło

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej