Autor Wątek: Lantra, wymiana radia - immobillizer  (Przeczytany 2728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grz

• Gość
Lantra, wymiana radia - immobillizer
« dnia: 12 Wrzesień 2008, 09:37:08 »
Witam,

Mam następujący problem. Wczoraj postanowiłem wymienić 11 letnie radyjko na coś nowszego. Po długiej walce z wyciąganiem radia w końcu się udało. Oczywiście stara kostka różni się od nowej. Mieszanina kabli straszna! Nie idzie się połapać co i jak. Ale mniejsza o to.
Po odcięciu kabli (od starej kostki) i próby podłączenia nowego radia, nagle zgasła czerwona lampka od immobilizera :(

Gdy próbowaliśmy odpalić autko oczywiście próba zakończyła się niepowodzeniem :/

Zawsze czerwona lampka paliła się jak nie było kluczyka w stacyjce, a teraz zapala się dopiero jak przekręcę kluczyk na zapłon. Ale nawet wtedy jak "piknę" (kluczyk w pozycji zapłon) immo to auto nie chce odpalić. Jak wyciągnę kluczyk to lampka od immo powoli gaśnie :(

Pod maską posprawdzałem wszystkie bezpieczniki i są całe. Akku odłączałem na 20 minut i to też nic nie pomogło.

Teraz ani autko nie odpala, ani radio nie działa.

Czy immobilizer ma jakiś swój bezpiecznik, który mógł się posypać? Gdzie go mogę znaleźć ? Za wszystkie rady z góry dziękuję.

cezary46

• Gość
Lantra, wymiana radia - immobillizer
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Wrzesień 2008, 21:00:11 »
Trzeba było nie ciąć kabli tylko kupić przejściówkę za parę zeta. Prawdopodobnie problem polega na nieodpowiednim podłączeniu radia. Odłącz radio i spróbuj odpalić auto. Być może pomyliłeś kabel zasilający pamięć radia z kablem anteny elektrycznej.

krzysiekf

• Gość
Ja jeszcze mam oryginal
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Październik 2008, 07:09:32 »
mozesz mi opisac jak sie te kochane radykjo wyjmuje??
bo jak zdejmuje przedni panel to linka od klimy mi trzyma i nie moge dojsc a w serwisach mi krzycza od 150 w góre