Autor Wątek: [Sonata NF] Wymiana żarówek w Sonata NF  (Przeczytany 7251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skarlander

• Gość
[Sonata NF] Wymiana żarówek w Sonata NF
« dnia: 16 Listopad 2013, 21:47:11 »
Koleżanki i Koledzy ,

Dogłębnie przejrzałem zasoby internetu i nie mogłem znaleźć informacji w jaki sposób wymienić żarówkę postojową świateł przednich w Sonata NF (2007), a właściwie w jaki sposób jest osadzona w reflektorze. Próbowałem nią kręcić , ustawać w różnych pozycjach , lekko podważać , ale to nie pomagało.  Proszę o jakiekolwiek sugestie , bo pewnie chodzi o jakiś banalny myk na który nie wpadłem. Będę wdzięczny za wskazówki i pomoc.
PS instrukcja oczywiście doradza udanie się do serwisu , ale to chciałbym zrobić w ostateczności.

felkner

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2013, 15:12:00 »

Skarlander

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Listopad 2013, 18:51:35 »
Dziękuję felkner,  Miałem okazję oglądać powyższe filmiki , z żarówką H7 nie ma problemu , nawet nie trzeba wyciągać reflektora. W przypadku żarówki postojowej chyba się bez tego nie obędzie.

Jakby ktoś podpowiedział czy faktycznie trzeba demontować reflektor w celu wyciągnięcia żarówki postojowej byłbym wdzięczny.

Offline kowal2000

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopad 2013, 23:26:43 »
Ja mam wersję poliftową i musiałem wyjąć reflektor. Pozycyjne są zamontowane w takiej długiej rurce

Offline Grzesiek19

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopad 2013, 23:53:41 »
wystarczy mocniej pociągnąć za plastikową oprawkę żarówki, powinna wyskoczyć z gniazda reflektora.

koral87

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maj 2014, 21:45:27 »
witam, mam taki sam problem z wymianą żarówki postojowej. Próbowałem ciągnąć oprawkę żarówki i nic. Czy jak mocno pociągnę to nic nie uszkodzę ?