Forum > i30 FD
Jakich żarówek H7 używacie w i30
Dider:
ja miałem te +90% bo dłużej wytrzymują od tych 120% - z kądś się musi brać te więcej światła, to się żarnik szybciej wypala. Ale zauważysz różnicę. Między zwyklymi nowymi a tymi Tungsram widać różnicę a przy zmianie z używanych na nowe Tungsram to już w ogole. Jak żonie w seju 10-cio letnie żarówki zamieniłem na takie właśnie (ale H4) to mi powiedziała, że jest dużo jaśniej - eydaje jej się jakby na długich jechała :) Zamawiałem na motochemia.pl - sprawdź, czy żarówki nie latają luzem w pudełku. U mnie tak było i miały zdrapane tą górną część bańki żarówki gdzie jest pokryte farbą i po podesłaniu im zdjęcia bez problemu uznali reklamację i przysłali nowy komplet.
bobekos:
Dzięki za podpowiedź, zobacze jutro bo dzis przyjechaly jak sa w pudelku. Jak się spali to wymioenie na 90%... ;)
[ Dodano: 2016-03-18, 21:54 ]
Zamontowałem te 120%, jest różnica w odległości i jasności :) Idąc tym krokiem może ktoś poleci dobre Ledy postojowe...? :)
apikus:
Moje przyszły. no i nie ma jak ich zamontować :-( Sprężynka do mocowania nie da się wcisnąć. Można je tylko włożyć, ale wtedy nie ma pewnego zamocowania i mogą drgać.
rymar71:
Kołnierz mocowania się ściąga. Zakładasz sam kołnierz i dopiero wciskasz i przekręcasz żarówkę led.
[ Dodano: 2016-03-29, 14:15 ]
Na początku,też miałem ten problem :-) Ledy świecą kapitalnie.
apikus:
rymar71, dzięki za informację. U mnie jest troszkę inaczej. Trzeba ściągnąć wentylator i potem go założyć.
Swiatło wygląda super. :-)
Nawigacja
[#] Następna strona