Forum > i30 FD
Jakich żarówek H7 używacie w i30
Miłek25:
Pochwaliłem moje żaróweczki OSRAM COOL BLUE i szlag je trafił wytrzymały pół roku
Yaro:
Czyli taki standard pół roku ;-)
Nabuknedasar:
Ktoś już chyba polecał i potwierdzam - Osram Ultra Life. Świecą zadowalająco, a wytrzymują grubo ponad rok. Wypróbowałem je wcześniej w Vito i przynajmniej 2-3x mniej babrania z wymianami. W i30 ostatni kmpl. wytrzymał jakieś co najmniej 14 m-cy.
lotug:
Biorąc pod uwagę częstotliwość przepalania się żarówek H7 i stosunkowo łatwą ich wymianę stwierdziłem, że nie warto kupować żarówek po 20-30PLN za sztukę i kupuję najtańsze na rynku po 3,99/szt. (wszelkie atesty i homologacje są). 90% mojej jazdy to jazda w dzień po mieście, jeśli już po ciemku to po oświetlonych miejskich ulicach więc lepsze H7 nie są mi potrzebne. Warto dodać, że Philipsy LONG Life wytrzymały mi niespełna 8 m-cy natomiast "najtańsze" prawie 5 m-cy a różnica w cenie znacząca.
rymar71:
Jako,że w ciągu roku zdarza mi się wymieniać po 4x żarówki,postanowiłem je wymienić na LEDy.Czy macie doświadczenie jak to się ma do żywotności LED,czy pojawiają się inne problemy?Ogólnie jakie macie doświadczenie z tym źródłem światła.Na początek chcę wymienić W5W i H7,czyli pozycyjne i mijania.
Nawigacja
[#] Następna strona