Forum > i30 FD
Jakich żarówek H7 używacie w i30
sisimon:
Quasar H7 - minęło 4 miesiące (samochód odpalany kilka razy w ciągu dnia) , wszystkie świecą nadal :) (przekaźnik na razie spełnia idealnie swoje zadanie)
weuek:
A czemu jest tyle narzekania na zbyt szybko przepalające się żarówki H7? Ano dlatego, że one nadal nie są przeznaczone do używania 24h, tylko do oświetlania drogi przed pojazdem w nocy. A w nocy ruch kołowy jest ułamkiem tego dziennego.
Niestety, w krajach postkomunistycznych i w Skandynawii (gdzie wprowadzono używanie świateł mijania/nocnych w dzień po zmianie ruchu na prawostronny, a potem koncerny podchwyciły i rozpromowały pomysł na ciemniejszą część Europy) jest to nie do wytłumaczenia ludziskom.
I dlatego każdy wie, że H7 ma krótko świecić i tyle. I jeszcze, że światła w dzień ratują życie. Co sponsorowane kampanie społeczne w głowach zasieją, to łatwo z nich nie wyjdzie. :-(
bobekos:
sisimon napisz za jakiś czas czy nadal ten przekaźnik się sprawdza. Ile km na nim aktualnie zrobiłeś bo nie do końca czas jest ważny przy zarowkach...? ;)
rymar71:
Nie wiem jakie napięcie idzie na H7 przy starcie silnika, ale spaliłem po 7 miesiącach LEDy. Sprzedawca był zszokowany, ale uznał gwarancję i przysłał nowy komplet. Przed montażem nowych żarówek LED, zamontowałem przekaźnik miękkiego startu( moduł H7-LL). LEDy teraz powoli się rozjaśniają i mam nadzieję, że przedłuży ich żywotność, wszak to niemałe pieniądze. Od 10 stycznia nic się nie dzieje, zobaczymy jak dalej będzie.
bobekos:
Masz na myśli ten popularny przekaźnik H7 Long Life o którym wspomniano nie raz w tym temacie...?
Nawigacja
[#] Następna strona