Forum > Tucson JM

Jaki rozmiar opon do Tucsona na zimę?

<< < (20/21) > >>

czaperek:
Powiem tak. Jeździłem 216/65/R16, teraz od 2 sezonów użytkuje 235/60/R16. Szczerze powiedziawszy nie widzę różnicy w użytkowaniu. Spalanie nie jest wyższe. komfort w zasadzie ten sam. Mieszkam na wsi, więc trochę po śniegu i zaspach jeżdżę. W mojej opinii i tutaj nic odkrywczego nie powiem, ważnym jest jakość opon.

Krzecha:

--- Cytat: "Jarek222" ---A jezdzil ktos na 205/65/16
--- Koniec cytatu ---

Taki rozmiar jest przeznaczony dla osobówek i niech tam zostanie,

--- Cytat: "gangster" ---Witam , nie polecam obecnie mam 215/70 owszem ładnie sie prezentuje ,jest wyższe .........(ale nie jest pewne na zakrętach ) wiec 205 zupełnie odpada ! takie moje zdanie .
--- Koniec cytatu ---

Ja kolego taką rozmiarówkę posiadam, dokładnie Yokohamy Geolandar'y i żadnych, powtarzam żadnych minusów. Przy tych dziurawych drogach jakie mamy po zimie to cieszę się że mam te opony. Bujania nie uświadczyłem, może gdybym wszedł w dość ostry zakręt przy nadmiernej prędkości przy cieplejszej aurze to może bym stwierdził że mnie wyniosło, ale to trzeba być no sorry ale debilem żeby tak jeździć. W normalnym ruchu nie ma szans. Na upartego to na letnich 235/45/R19 bym wyleciał z drogi jak bym się postarał. Tu opisywałem http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=85408#85408

--- Cytat: "czaperek" ---Powiem tak. Jeździłem 216/65/R16, teraz od 2 sezonów użytkuje 235/60/R16. Szczerze powiedziawszy nie widzę różnicy w użytkowaniu. Spalanie nie jest wyższe. komfort w zasadzie ten sam. Mieszkam na wsi, więc trochę po śniegu i zaspach jeżdżę. W mojej opinii i tutaj nic odkrywczego nie powiem, ważnym jest jakość opon.
--- Koniec cytatu ---

Też się bałem że będę słyszał tylko opony w czasie jazdy, jednak dla mnie nic się nie zmieniło ani głośniej ani ciszej, silnik słychać i radio ;-) a spalanie raczej też takie samo.

Piotrek79:
...

Krzecha:

--- Cytat: "Piotrek79" ---205/65/16 To jest fabryczny rozmiar/instrukcja.
Widoczne Tucson według fabryki to osobowka.
--- Koniec cytatu ---

Kolego powoli gubię się w Twoich postach, cofnij się do 77 postu, "kto" i "co" tam napisał??  :shock:

Piotrek79:
Wszystko się zgadza zgubiłem 1
Oczywiście miało być 215 przepraszam za zamieszanie.
Myślałem o 215 mówiłem o 205 :( już więcej nie pije ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej