Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalacja wodorowa - HHO Generator - rewelacja czy nie ?

(1/7) > >>

Grzech61:
Tak jak w temacie.Rewelacja,czy kolejny sposób na wyciągnięcie kasy od właścicieli czterech kółek?Czy ktoś z użytkowników forum spotkał się z tym rozwiązaniem,a może przetestował na swoim aucie?

Edycja tytułu, nie trzeba krzyczeć (; tekla

NieAmator:
Halo kosmos? A tak na serio to jeśli jest cos takiego to jak sprzedam samochód mieszkanie to moze będzie mnie stac na to:)

Grzech61:
jest tego trochę np
http://aukcjewp.wp.pl/instalacja-wodorowa-hho-generator-1-4-2-8-cm3-i2027854973.html
i nie trzeba sprzedawać mieszkania,również piszą o tym na innych forach

Fazi:
Hmmm z tego co słyszałem o instalacjach wodorowych, były takie plany a raczej są (odległość świetlna w przyszłość)  ;-) , jednak miało to być coś w stylu instalacji LPG. Jednak problem przysparzało tankowanie - brak stacji tego typu i ogromne koszty utworzenia takiej sieci. Zapewne nawet gdyby taka sieć powstała byłoby to nie opłacalne (moim zdaniem), bo stacji byłoby bardzo mało. Tym bardziej iż różnią się one od zwykłych stacji paliwowych.

Co do przedstawionych tu informacji, myślę że to raczej kolejny gadżet, na którym ktoś próbuje zarobić. Poza tym jaki będzie czas napełnienia tego zbiornika? ponadto zbiornik 1litr? hmmm myślę że przedstawiony slogan o oszczędności 20-50% jest sporo przesadzony. Już nie wspominam o kosztach serwisu takiego czegoś (bo na pewno trzeba tego też doglądać )  :-/

Grzech61:

--- Cytat: "Fazi" ---....Co do przedstawionych tu informacji, myślę że to raczej kolejny gadżet, na którym ktoś próbuje zarobić. Poza tym jaki będzie czas napełnienia tego zbiornika? ponadto zbiornik 1litr? hmmm myślę że przedstawiony slogan o oszczędności 20-50% jest sporo przesadzony. Już nie wspominam o kosztach serwisu takiego czegoś (bo na pewno trzeba tego też doglądać )  :-/
--- Koniec cytatu ---

Wodór powstaje w wyniku elektrolizy wody i stosowany jest jako "dopalacz" paliwa stosowanego w aucie (benzyna,diesel).Kwesja przejścia takiej instalacji przez przegląd to juz inna bajka.Poczytałem troche o tym i sam jestem ciekawy,czy już ktoś sie z tym "ustrojstwem" spotkał.Podobno zainstalowano takie urządzenia w autach policji kanadyjskiej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej