Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Za wysokie spalanie benzyny!

<< < (4/4)

pesymista:

--- Cytat: "Taxidriver" ---Generalnie zacznij od początku czyli sprawdź rozrząd, hamulce w szczególności ręczny, czyszczenie EGR, i potem fizycznie kastruj może zapchany i leje paliwo tak jak by się wypalał.
--- Koniec cytatu ---

Możesz powiedzieć czy jak na stacji diagnostycznej podłączą czujnik do sprawdzania  spalin to wykaże, że kat się już wypala?

Taxidriver:
Generalnie powinno być widać ale jest to raczej trudne do uzyskania. Bo musi być spełnione kilka warunków typu temp przede wszystkim chyba że uruchomiona procedura oczyszczania kata z programu diagnostycznego. Takich rzeczy nie robiłem ale wiem że jest do wywołania stacjonarnie wypalanie.

pesymista:
Byłem na sprawdzaniu kąta na stacji i wyniki idealne. Mechanicy też mówią żebym się nie czepiał kąta. EGR to chyba tylko w diesla h występuje. Ogólnie wszyscy gazownicy i mechanicy u których byłem mówią że takie auto w automacie musi tyle palić (obecnie 23l LPG/100) i że wszyscy Co mówią o niższym spalaniu zwyczajnie kłamią. Nie wiem już do czego się przyczepić. Ręczny też sprawdzany i wszystko ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej