Autor Wątek: [Santa Fe CM] Za wysokie spalanie benzyny!  (Przeczytany 11032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pesymista

• Gość
[Santa Fe CM] Za wysokie spalanie benzyny!
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Marzec 2018, 07:50:22 »
Cytat: "Taxidriver"
Generalnie zacznij od początku czyli sprawdź rozrząd, hamulce w szczególności ręczny, czyszczenie EGR, i potem fizycznie kastruj może zapchany i leje paliwo tak jak by się wypalał.

Możesz powiedzieć czy jak na stacji diagnostycznej podłączą czujnik do sprawdzania  spalin to wykaże, że kat się już wypala?

Offline Taxidriver

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Marzec 2018, 08:14:08 »
Generalnie powinno być widać ale jest to raczej trudne do uzyskania. Bo musi być spełnione kilka warunków typu temp przede wszystkim chyba że uruchomiona procedura oczyszczania kata z programu diagnostycznego. Takich rzeczy nie robiłem ale wiem że jest do wywołania stacjonarnie wypalanie.

pesymista

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Czerwiec 2018, 21:51:15 »
Byłem na sprawdzaniu kąta na stacji i wyniki idealne. Mechanicy też mówią żebym się nie czepiał kąta. EGR to chyba tylko w diesla h występuje. Ogólnie wszyscy gazownicy i mechanicy u których byłem mówią że takie auto w automacie musi tyle palić (obecnie 23l LPG/100) i że wszyscy Co mówią o niższym spalaniu zwyczajnie kłamią. Nie wiem już do czego się przyczepić. Ręczny też sprawdzany i wszystko ok.