Forum > i30 FD

Belki do bagażnika dachowego - jakie?

(1/3) > >>

przemolo:
Chciałem kupić (najchętniej na Allegro, bo nie mam czasu jeździć po sklepach i pytać) belki pod bagażnik dachowy do i30 kombi z relingami.
Czy ktoś może podpowiedzieć jakie belki muszę kupić, aby wszystko pasowało?
Nie wiem na co zwrócić uwagę - większość belek nie jest dedykowana akurat do i30 - zwykle nawet i30 nie ma na liście samochodów do których pasują (pewnie o i30 nikt nie słyszał jeszcze gdy belki były projektowane).

Na belkach chciałbym zamontować uchwyty na rowery.

Pozdrawiam,
Przemek

Brt85:

--- Cytat: "przemolo" ---zwykle nawet i30 nie ma na liście samochodów do których pasują
--- Koniec cytatu ---

Bez przesady...Wystarczy chwilę poszukać i masz:
http://www.thule.com/Thule/Iframe____3859.aspx
Wybierasz model i masz pasujące elementy.

przemolo:

--- Cytat: "Brt85" ---
--- Cytat: "przemolo" ---zwykle nawet i30 nie ma na liście samochodów do których pasują
--- Koniec cytatu ---

Bez przesady...Wystarczy chwilę poszukać i masz:
http://www.thule.com/Thule/Iframe____3859.aspx
Wybierasz model i masz pasujące elementy.
--- Koniec cytatu ---

Dzięki! Swoją drogą taniej by mnie wyszło kupić nam miejscu na wakacjach jakiś rower niż bagażnik Thule na niego :D

Brt85:
Z dobrych producentów, chyba jeszcze ATERA jest godna polecenia (troche tańsza niż Thule).

szymonmtb:

--- Cytat: "przemolo" ---...Chciałem kupić (najchętniej na Allegro, bo nie mam czasu jeździć po sklepach i pytać) belki pod bagażnik dachowy do i30 kombi z relingami....

--- Koniec cytatu ---

Faktycznie w POLSCE "słabych sklepach" nie znajdziesz towarów do modelu i30. Hyundai jest mało popularną jeszcze w Polsce marką, a nowy model jakim jest i30 nie jest uwzględniany w starych bazach danych (z tego co wiem i30 jest w produkcji od 2007 roku :D).

Jeśli chodzi o bagażnik na rowery, osobiście polecam bagażnik z mojej galerii zdjęć na tym forum http://forum.hyundaifanklub.pl/album_personal_index.php czyli montowany na hak Thule EuroWay 945 (można go kupić na www już za 1000 PLN), ewentualnie na tylną klapę (są o połowę tańsze i nie trzeba mieć haka). Jednak ja kupiłem hak z myślą prawie tylko z zastosowaniem właśnie pod bagażnik rowerowy, no i częściowo w ramach bezpieczeństwa tzn. w zastępstwie (czołowych) czujników cofania.
Wiem częściej przydają się czujniki usytuowane w bocznych miejscach zderzaka (przynajmniej wg mojej opinii), ale szkoda mi wydać min. 800zł (z montażem w ASO) aby ciągle słyszeć czujniki podczas parkowania na ciasnych Polskich parkingach.

Jednak wracając do tematu bagażnika osobiście polecam te mocowane z tyłu samochodu ze względu na mniejsze zużycie paliwa, w stosunku do dachowych bagażników.
Np. podczas mojego pierwszego wyjazdu Stalowa Wola <=> Krosno (ok 250km) zanotowałem średnie spalanie paliwa nie poziomie 5,5L/100km.
Przy normalnej jeździe (nie do końca zgodnie z ograniczeniami km/h), z dwoma rowerami, 3 osobami i drobnymi bagażami :!:

Co prawda do chwili zakupu zewnętrznego bagażnika woziłem rowery w środku samochodu składając 1/2 tylnego siedzenia i również nie sprawiało to większego problemu, tym bardziej, jeśli masz samochód w wersji Kombi :-P

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej