Forum > Accent
chlodzenie silnika
lizaczek42:
jaka moze byc pzyczyna zwiekszania sie poziomu plynu chlodzacego w zbiorniku wyruwnawczym , ze gdy plyn jest pod cisnieniem to wywala mi pzez korek w zbiorniku wyruwnawczym , jezdzac na benzynie czy na gazie niema roznicy .
chris.fm:
U mnie tak samo. szczególnie jak jest gorąco na zewnątrz. dołączam sie do pytania kolegi.
kml:
--- Cytat: "lizaczek42" ---wyruwnawczy
--- Koniec cytatu ---
JEZUUUUU LITOŚCI!
A czy układ nie jest zapowietrzony albo termostat nie swiruje? Kolejna rzecz to zawór umieszczony pod nakrętką na chłodnicę - moze on się zacina i dopiero jak jest bardzo duże ciśnienie to puszcza i jest wystrzał? Ja bym zaczął od sprawdzenia tego i może zmiany płynu i płukania układu przy okazji.
ociec:
Za dużo płynu chłodzącego? Przy prawidłowo odpowietrzonym układzie na zimnym silniku poziom płynu powinien sięgać minimum w zbiorniczku wyrównawczym inaczej płyn chłodzący który się rozszerza pod wpływem temperatury będzie wywalał przez korek.
Druga sprawa czy po odkręceniu korka na chłodnicy przy pracującym silniku nie widać wydobywających się z płynu bąbli? Jeśli są to masz uszczelkę pod głowicą walniętą :(
kml:
--- Cytat: "ociec" ---Za dużo płynu chłodzącego? Przy prawidłowo odpowietrzonym układzie na zimnym silniku poziom płynu powinien sięgać minimum w zbiorniczku wyrównawczym inaczej płyn chłodzący który się rozszerza pod wpływem temperatury będzie wywalał przez korek.
Druga sprawa czy po odkręceniu korka na chłodnicy przy pracującym silniku nie widać wydobywających się z płynu bąbli? Jeśli są to masz uszczelkę pod głowicą walniętą :(
--- Koniec cytatu ---
NIe, nie nie. Prawidłowo to jest PONIŻEJ MAKSIMUM na zimnym płynie.
Drugi sposób można stosować wyłącznie na ZIMNYM SILNIKU. Odkręcenie korka po rozgrzaniu ukladu moze doprowadzić do tragedi!
Nawigacja
[#] Następna strona