Forum > Accent
[Accent LC] Tłuczenie w tylnym zawieszeniu
Ragnarok:
Co do tej ostatniej przypadłości mam podobną zagwozdkę, ale związaną z hamulcem ręcznym. Miałem takie dni, kiedy używając hampla ręcznego np. podczas ruszania na wzniesieniu, po jego zwolnieniu słyszałem z okolicy lewego tylnego koła rytmiczne stuki-puki. Zwykle ujawniały się podczas dość mocnego skrętu w prawo i przy niewielkiej prędkości. Gdy podczas jazdy podnosiłem rączkę ręcznego, stuki zanikały (tak jak po mocniejszym rozpędzeniu się), a opuszczając ją czasem wracały, czasem nie. Po kilku km jakby się to "rozjechało" i była cisza, ale problem wracał prawie każdorazowo po zaciągnięciu ręcznego. Byłem z tym u mechanika, przy mnie zdejmował koło, rozkręcał co się dało, sprawdzał linkę, ale dwukrotnie nic nie znalazł. Tzn. u mechanika nie było objawów, ale jak wyjechałem to wróciły. Złośliwość rzeczy martwych jakąś ;-). Mechanik podejrzewał, że to obtarcie to może rdza na bębnie wywoływać, bo dość zardzewiałe już powierzchnie, jednak po oględzinach pomysł odpadł. Jak nie używam ręcznego w ogóle, problem nie występuje, czasem też jak używam to nie występuje, a czasami sam wraca. Zacząłem myśleć, że moje auto tak już ma i robi sobie ze mnie jaja, tak jak wtedy gdy odtwarzając w najlepsze z płyty CD radio nagle przełącza się podczas jazdy samoistnie na "Informacje o korkach" w pewnej stacji, odgrywa te informacje i jak w zegarku idealnie po ich zakończeniu (zanim włączy się dżingiel) wraca na CD ;-) . Zdarza się to w czasie jazdy średnio raz na tydzień-dwa w drodze do pracy lub powrotnej (nigdy w innym czasie), co przywodzi na myśl motyw Ducha w Pancerzu z pewnej japońskiej mangi. Czym innym to wytłumaczyć jak się to dość regularnie, acz nieczęsto, powtarza :mrgreen: .
PS. to radio to podstawowy model Pioneera, młodsze od auta może rok.
kadafi:
Stary czytam te Twoje posty i jestem pełen podziwu :-P
Przeczytaj instrukcję obsługi radia a będziesz wiedział dlaczego włączają się owe komunikaty i jak to wyłączyć.
Ile temu kupiłeś tego accenta i jakie wcześniej miałeś autka - pytam z ciekawości.
Ragnarok:
Skoroś taki ciekaw... Accenta kupiłem w 2005 z salonu (model z 2004), radio jest z tamtego okresu (btw. właśnie zaciął się CD player i płyty nie chce oddać). Przed nim był Fiat Seicento, przez 6 lat od nowości...
Jeszcze wcześniej pożyczane Honda Accord, Civic, Maluch, Polonez, poza tym parę fajnych motorków... :-)
Złośnik:
No to jest właśnie funkcja informacji o sytuacjach na drogach. Głównie w Anglii funkcjonuje to a u nas spotkałem się z kilkoma stacjami które te informacje nadają w takim paśmie.
Po prostu instrukcja w dłoń i zobacz jak wyłączyć tą funkcję. Funkcja najprawdopodobniej oznaczana jest skrótem: TA
TA - Traffic Announcement - sygnał systemu ARI lub RDS wysyłany przez stację radiową w czasie nadawania komunikatu drogowego. Jeżeli odbiornik radiowy został ustawiony na odbiór takich komunikatów, to automatycznie zatrzyma na chwilę płytę CD i przełączy się na odbiór tego komunikatu.
A co do ręcznego. Trzeba zobaczyć, rozebrać kompletnie, nasmarować a nie gdybać. Na mój gust to raz, że ręczny nie równo łapie to jeszcze do końca nie odpuszcza na jednym kole. Regulacja, ewentualnie wymiana linki/linek.
kadafi:
--- Cytat: "Ragnarok" ---Accenta kupiłem w 2005 z salonu (model z 2004)
--- Koniec cytatu ---
:shock: pytałem bo po Twoich postach pełnych entuzjazmu myślałem że jesteś świeżym posiadaczem accenta :-)
Fajnie mieć autko od nowości. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona