Forum > Accent

[Accent LC] Tłuczenie w tylnym zawieszeniu

(1/4) > >>

Tom:
Witam wszystkich forumowiczów! Mam takie pytanie co może walić w tylnym zawieszeniu w Accencie? Podejrzewam amortyzatory ale czy coś jeszcze może wydawać takie dźwięki? Jest to metaliczny dźwięk. Na pewno nie jest to nic w bagażniku bo powywalałem wszystko łącznie z półką, kołem zapasowym i wykładziną w bagażniku i to nie jest to. Nie są to też tulejki bo one lubią sobie poskrzypieć jak jest w miare ciepło. Kiedyś mi dość mocno skrzypiały to podjechałem na stacje diagnostyczną i stwierdzili, że wszystko sztywne i polecili dobrze przesmarować. Mechanik nasmarował i było dobrze. Ewentualnie myśle o górnych mocowaniach ale jak jes sprawdzić?? Pod koniec listopada wychodzi przegląd to jeszcze go przetrzepie na stacji ale może ktoś mi podpowie co tam się najczęściej psuje?

Złośnik:
Łączniki drążka stabilizatora sprawdź.

cold one:
Podnieś samochód na lewarku z tej strony z której ci tłucze .Zobaczysz przed kołem wahacz wzdłużny ( grubości ok 25mm o ile pamiętam ) Chwyć go reką i szarpnij nim na boki auta .  ;)

Tom:
Złośnik,

A z tyłu jest jakiś stabilizator? Nie jestem nie wiadomo jakim specem ale wydawało mi się, żę są tam tylko jakieś wahacze i to wszystko. Niektóre auta mają sztywną belke ale tu jej nie ma.

[ Dodano: 2013-11-07, 20:04 ]
cold one,

dzięki za podpowiedź o tym nie pomyślałem, sprawdzałem tylko te wahacze co idą w poprzek samochodu z jednej i drugiej strony i na oko jest ok zresztą ich się chyba nie wymienia jak już to tulejki.

kosmos2011:
Miejsca do przeglądnięcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej