Forum > Matrix / ix20
Problem z hamulcami
baphomet1984:
Sprawdź stan tarcz i bębnów w espero miałem tak ze klocki nowe ale tarcze i bębny tak zużyte ze było mało płynu. Sprawdź poziom płynu hamulcowego. Możne jednak klocki są o złym składzie.
espen:
Klocki są oryginalne hyundaia. Na wcześniejszych klockach i płynie dobrze hamował więc wątpię żeby to była wina tarcz ale sprawdzę grubość
baphomet1984:
nie mam wiecej pomyslow oprocz nieszczelnosci ukladu hamulcowego ale to juz by ci caly plyn wywalilo
Bad112:
klocki moga sie ukladac nawet do kilku setek kilometrów w zaleznosci od tego jak intensywnie uzywasz hamulca. sprawdz zamocowanie klocków, i poziom plynu hamulcowego. Plyn ktorego uzywales wczesniej byl o takich samych parametrach(jaki DOT). Jezeli zmieniles tylko plyn i klocki powionno byc oki po jakims czasie. Co do kontrolki hamulca recznego, pokazuje ona awarie ukladu hamowania nie tylko hamulec reczny, jak masz za malo plynu tez sie zapala co w Matrixie i Accencie wystepuje czesto, poprostu jakos ten plyn wyparowuje. :)
espen:
przejechałem już ponad tysiąc km a problem nie znikł :evil: kontrolka świeciła ale po dolaniu płynu, jak radziliście, problem znikł. Rozebrałem koła i metodą ciągnięcia koła sprawdziłem(breszką między śrubami) że przód dobrze trzyma ale tył słabo trzyma. Odpowietrzyłem ale nic to nie dało. Dodam że ręczny trzyma bardzo dobrze. Macie jeszcze jakieś pomysły
Nawigacja
[#] Następna strona