ok dostałem sie do serwisu musiałem jeszcze raz założyć konto. Ale o tym dość.
znalazłem taki zestaw podgrzewanych siedzeń link
http://allegro.pl/karbonowe-maty-grzewcze-waeco-msh-300-magiccomfort-i6579047122.htmlchciałem sprowadzić cały montaż do podłączenia pod panel z przycislkami i pod skrzynkę z bezpiecznikami.
Wnioskuje że skoro jest zabezpieczenie 15A w skrzynce to w którymś ze złączy musi być możliwości dołożenia przewodu ( nie wiem jeszcze jak z podświetleniem przycisków ... ), ale wszystko po kolei.
Tak w ogóle to zaczęło się od tego że chciałem żeby mi założył podgrzewane siedzenia serwis Hyundaia w Rzeszowie. Tylko po rozmowie z Konsultantem serwisu który potraktował mnie jak idiotę chce im pokazać że sie da (nawet nie zapytał mnie o nr vinu). Stwierdził ż trzeba nowe fotele bo do tych się nie da założyć mat i to będzie kosztować około 2000 zł i najprawdopodobniej trzeba będzie wymienić skrzynkę z bezpiecznikami a to już koszt 5000 zł (tak 5000) i nie wiadomo co jeszcze. Jakoś specjalnie nie byłem przekonany o założeniu podgrzewania ale teraz to już sprawa honoru.
poniżej przedstawiam schemat ideowy podłączenia jak bym chciał to zrobić nie wiem na ile jest to możliwe, ale o wynikach i ewentualnych etapach montażu (może ktoś jeszcze będzie chciał zamontować) poinformuje później w miarę rozwijania się sytuacji. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo wiedze na ten temat proszę o posty ja jestem amatorem i mam nadzieje że coś tam potrafię a pomoc napewno się przyda. z góry wszystkim dziękuje za pomocne posty.
[ Dodano: 2016-11-06, 12:16 ]mam jeszcze pytanie o podłączenie podświetlenia przycisków (wtyczka M30s piny 2 i 3)
nie bardzo wiem gdzie je podłączyć.
poniżej schemat dla innych amatorów i zdjęcia do pomocy.
uwagi Złącze MF31S można pminąć i poprowadzić kable bezpośrednio do złączy F13S i F14S
[ Dodano: 2016-11-06, 13:31 ]i jeszcze jedno jakie przewody zastosować tzn jaka grubość?
[ Dodano: 2016-11-09, 13:38 ]wie ktoś może gdzie dostać wtyczkę M30S (connector DJ7181-2.3-21sleeve for car)
znalazłem na alibaba.com. gdyby ktoś namierzył prosze o linka albo jakieś informację.