Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Podgrzewane siedzenia - nie ma ich, a może są?

(1/5) > >>

kt0s:
Orientuje się ktoś jak wygląda kwestia instalacji do podgrzewania siedzeń? Widzę, że spod fotela prowadzą jakieś przewody. W wyposażeniu na pewnie nie ma tej funkcjonalności (wersja comfort). Jest możliwość dodania tej funkcji? Słyszałem, że może być to kwestia przełącznika.

Caastiv:
jeżeli nie masz ich fabrycznie, to będzie to kwestia nie tylko przełącznika, ale także dołożenie mat grzewczych pod tapicerkę.
u mnie domontowywali to w ASO po zakupie auta - 600pln/sztuka. ale z tego co wiem, to była cena promocyjna. normalnie kosztuje to 1000/sztuka w ASO.

kosmos2011:
Maty tylko ASO

Bezpiecznik

Przełączniki allegro

I prawdopodobnie moduł (małe czarne pudełko po siedzeniem) do każdego siedzenia, ale na ten temat niech się wypowiedzą osoby posiadające podgrzewane siedzenia na wyposażeniu samochodu.

kt0s:
Dzięki! Auto mam na gwarancji więc rzeczywiście w grę wchodzi tylko zakładanie w ASO. 1000zł/szt. to zdecydowanie za w odniesieniu do potrzeb i korzyści.

Myślałem, że może niewielkim kosztem uda się dołożyć podgrzewanie.

marbrzozk:
Wysłałem kilka zapytań do okolicznych serwisów odnosnie dołożenia podgrzewania dwóch przednich foteli (wersja comfort 2012). Odpowiedzi były zadziwiające.
W jednym przypadku serwis odpisał iż koszt będzie w granicy 4000-5000 zł  poza tym stracę gwarancję na tapicerke foteli i elektrykę !
Raz pojawiła sie cena 2500 zł, dwa razy 1600 zł a w dwóch przypadków łączny koszt brutto  to 800 zł (dwa serwisy z Krakowa).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej