Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Regeneracja Turba 1.5 Hyundai S coupe
adam2701:
Nie wiem czy powinienem zakładać nowy temat ale zaryzykuje, gdzie najlepiej oddać turbo do regeneracji bo dzisiaj ściągnąłem to rurę aluminiowa co idzie do turbo i zauważyłem znacznie ze jest w turbo olej, turbo już nie ma takiej siły jak powinno mieć, ile wynosi przeciętny koszt regeneracji i czy ktoś już to robił jakie są efekty oraz co grozi przy takiej jeździe jeśli turbo bierze olej ??
Tigersoft:
jak bierze olej to lepiej nie jezdzic, a jesli juz sie nie powstrzymasz to bacznie obserwuj olej!. ja regenerowalem w Ilawie - wysylalem im turbo bo dzwonilem po kilka miejsc w calej PL i tylko tam sie podjeli regeneracje tego typu turbo. koszt zalezy od uszkodzen, jesli walek caly to ok 900 zl, jednak jesli walek poszedl tak jak u mnie to dalem 1400 zl!!! jesli nie ma duzego luzu na wirniku (sprawdz palcem) to walek pewnie caly, jednak jesli lata jak stara k*** to przygotuj sie na wiekszy wydatek :)
jak czegos jeszcze nie wiesz to pytaj :)
adam2701:
Patrzyłem na wałek ma luzy ale lekkie a jeśli będę tak jeździł może się więcej wyrobić ?? do oleju zaglądam prawie codziennie
Tigersoft:
no moze wiecej azw koncu peknie i koszta wieksze. ja tak mialem :)
to moze sie dziac gdy silnik pracuje wadliwie, masz niedrozny uklad wydechowy albo syf w oleju. te 3 rzeczy mogą popruć wirnik... no moze jeszcze dostawac za malo oleju turbo, trzeba by zmierzyc cisnienie oleju przed turbo...
adam2701:
wiesz przebieg juz 200 tysiecy wiec i tak nawet przy dobrej eksploatacji turbo było by trzeba regenerować tak gdzieś wyczytałem ze turbo w benzynie chodzi okolo 200 tysiecy
Nawigacja
[#] Następna strona