Forum > i20
[i20 PB] Spalanie
vqsoft:
ziutek. nie ma pandy 1.0 jest 1,1 i 1.2
z tym paliwem premium też mocno naciągane....
ziutek:
Mój błąd. Znajomy ma pandę 1.1 55KM. Pali dużo. A co do paliwa premium to po prostu raz zatankuj i sam zobaczysz. Choć w sumie nie chodzi o wyższość paliwa premium ale o to, że v-power zazwyczaj nie jest chrzczony i to jest po prostu dobra 95-tka.
U mnie koło Buska-Zdroju tankuję tylko tę benzynę , bo zwyczajnie najlepiej mi się jeździ na niej i jest niskie spalanie. Ale na przykład u teścia w Opatowie tankuję na jednej stacji Moya, która jest przetestowana nieraz przeze mnie i zwykła 95-tka jest na poziomie v-power z Buska(spalanie , dynamika). W Krakowie z kolei na wylotówce na Sandomierz v-power jeszcze lepsza niż w Busku - na niej miałem najniższe spalanie, nieosiągalne dla paliw z okolic Buska.
Paliwo robi dużą różnicę. Nawet do 1l na 100km, nie mówiąc o dynamice - czasem tylko się tyka pedału gazu i samochód pięknie przyspiesza z niskich obrotów, a czasem trzeba podłogę wydeptać, żeby jako tako jechał.
Pozdro
vqsoft:
paliwo premium brałem nie raz.. różnicy nie widzę ...Wyleczyłem się mając diesla - premium mniej rotuje więc naciąłem się na letni olej w okresie zimowym...
btw lepiej chrzcić droższe paliwo niż tańsze :) większy zysk..
ziutek:
Ja bym chrzcił nie to co droższe, tylko to czego najwięcej się sprzedaje...
Paliwa premium nie należą do popularnych, więc jeśli jeszcze by te chrzcili, to już w ogóle strzał w kolano. Co do diesla to masz rację. Taki urok że diesel jest letni, zimowy i przejściowy. Trzeba uważać.
zz_top1:
Muszę się pochwalić. Mam I20 1,2 rocznik 2009. Właśnie zrobiłem trasę ponad 300 km. Połowa średnicówką do Gliwic a reszta przez wioseczki. W aucie 2 osoby + full bagażu. Sprawdziłem zużycie metodą paliwo do pełna i wyszło mi 5,3 l/100 km. :-D
Nawigacja
[#] Następna strona