Forum > Accent

Samochód gaśnie kiedy jest ciepły, a odpala gdy jest zimny

<< < (3/4) > >>

Gordinho:
Powiem wam jedno... W UNO miałem taki sam problem, pojechałem do mechanika i powiedział, że poprzedniemu właścicielowi od którego kupiłem samochód chyba też się to działo bo była wymieniona kopułka kable świece itp. i powiedział mi że tak robi większość ludzi tracąc tylko kasę bo to nie rozwiązuje problemu. U mnie problem leżał w czujniku Haala, inaczej czujnikowi elektromagnetycznemu, który znajdował się w aparacie zapłonowym i był zintegrowany z modułem zapłonu. Więc raczej szukaj tam przyczyny, natomiast bez sprawnego drugiego czujnika nie dowiesz się czy Twój jest zepsuty, bo tak się właśnie to objawia, że on się przegrzewa i oszukuje komputer, gaśnie i zapala dopiero jak wystygnie... Nie wiem też jak sprawa tego czujnika wygląda w naszych Accentach, w których pewnie są już nowocześniejsze rozwiązania. Mam nadzieję że pomogłem ;)

jaszcz85:
Witam. Jednak po wymianie czujnika położenia wału nie ma problemu z gaśnięciem samochodu. Dziękuję za pomoc.

kml:
jaszcz85, A NIE MÓWIŁEM :D :mrgreen: A teraz na spowiedzi pisz ile zapłaciłeś za czujnik i wymianę co by dla potomności zostało.

zulwik:
czy jak auto:
- zapala jak zimne
- gaśnie jak się nagrzeje
- nie zapala na ciepłym silniku, trzeba czekac jak się trochę schłodzi.
to jest typowy objaw uszkodzonego czujnika położenia wału?
Jak rozumiem u was tak było?

Czy jest sposób by czujnik jakoś sprawdzić? Może pomiar rezystancji?

Gordinho:
Ja powiem szczerze że zdziwiło mnie to, że wina leżała po stronie czujnika położenia wału, bo nie widzę zbytniego związku z temperaturą silnika, no ale skoro tak było to nie zaprzeczymy faktom ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej