Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Tylny most do Santafki - rodzaje, różnice
ololysy:
No tak, nie pomyślałem o zdrobnieniu, choć w Twoich stronach też mam znajomych. Co do mostu...od jakiegoś czasu, zwłaszcza przy cofaniu na skręconych kołach mam delikatne szarpnięcia...wydaje mi się że tego nie było. Opony mam nówki, oleje powymieniane. Nie wiem z czym to wiązać...Wymieniałem ostatni lewy przedni przegub i olej na świeży. Czy coś z tego może dawać takie symptomy?
Hulltay:
A to już coś więcej:) zostaje jeszcze drugi przegub do sprawdzenia i zawieszenie może tam coś ma luzy i nie domaga, ewentualnie sprawdzenie samego mostu chociaż to ostateczność. tak na marginesie LSD jest w tylnym moście
jak szarpie z przodu auta to tak jak pisałem wyżej posprawdzaj i pamiętaj że do mostu z LSD jest specjalny olej żeby tarcz ciernych nie załatwić.
ololysy:
Olej dałem z dodatkiem do lsd. szarpanie mam wrażenie ze jest z tyłu...zawieszenie sprawdzone bo auto jest świeżo przeze mnie sprowadzone z przebiegiem 116000. szarpanie jest delikatne i nie zawsze...może mam zwidy. to moje pierwsze auto z napędami.
Hulltay:
Trudno tak na odległość zdiagnozować a masz może kogoś kto śmiga 4x4 może pomoże osłuchać, ewentualnie jakiś mechanik co siedzi w napędach na obie ośki?
Może jeszcze któryś z Kolegów Forumowych coś podsunie:) Tak na myśl mi jeszcze przychodzi sprawdź podporę wału i krzyżaki na nim.
ololysy:
Dzięki...będę coś szukał. Pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona