Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Tylny most do Santafki - rodzaje, różnice

<< < (5/10) > >>

outdoor5:
No właśnie nie mam przycisku do spinania napędu, mam stały 4x4 tak jak w wersji starszej, stare zegary przed kierowcą, stare lampy z tyłu, pasy bezpieczeństwa tylne środkowe ze starej wersji i to chyba wszystko. To co odróżnia to tylko VGT 125km, automat. No i w automacie to chyba sprzęgła nie ma??

felkner:

outdoor5:
Czyli pewnie coś mam w aucie kombinowane...Dopiero teraz się o tym dowiaduję, a może da radę u mnie zrobić dołączanie napędu?? Bo teraz tylne koła są cały czas napędzane a być może te mosty nie są przewidziane do dużych prędkości powyżej 40km/h ??
Najprościej by teraz było przedłużyć wał i wstawić most ze starego typu.

felkner:

outdoor5:
No właśnie nie mam żadnej możliwości. Cały czas miałem obawy że obudowa mostu nie będzie pasować a nie ten mechanizm sprężania napędu. Rzeczywiście ten mechanizm raczej będzie pasował, ale pozostaje obawa że mam zepsuty sam most.
 W Hyundaiu  Suwałki zapytali mnie czy niedawno kupiłem auto, bo przy wymianie oleju w tylnym moście wylała się jakby czarna maź, jakby ktoś przed sprzedażą chciałby coś ukryć. Mówię, że nie, autem jeżdżę już prawie dwa lata i problemów nie było. Mam podejrzenie że to będzie jednak uszkodzenie samego mostu, dlatego w grę wchodzi wymiana całości.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej