Forum > Getz
Po przekręceniu kluczyka rozrusznik kręci ale nie odpala?
p_lipa:
CO może być nie tak,po przekręceniu kluczyka samochód kręci rozrusznikiem,ale nie odpala silnika.Czasem coś popracuje ale tylko przez chwilę ok 2 sekund. i gaśnie. W silniku nic nie majstrowałem sam,więc zdarzyło się to samoczynnie.Stało się to nagle i nie wiem jaka może być przyczyna?Ma ktoś pomysł?
p_lipa:
Po przekręceniu kluczyka nie działa w ogóle pompa paliwowa,nic nie słychać.Rozkręciłem i nie tłoczy paliwa. Chciałbym sprawdzić czy prąd dochodzi ale nie wiem dokładnie jak?
Coś próbowałem amperomierzem ale nie wiem jak powinno być prawidłowo,żeby czegoś nie zepsuć,ale zauważyłem że gdzieś tam prąd jest,ale dokładnie nie wiem jak to zrobić.Mało tego zauważyłem że nawet po odłączeniu kostki od pompy samochód zachowywał się jak poprzednio, tzn. przez chwilę zachowywał się jakby chciał odpalić,dla mnie dziwne,jak tam się znalazło paliwo,chyba że jakoś spłynęło.
I jeszcze jedno pytanie czy to może być wina immobilisera, tzn. odcina jakąś wiązkę prądu od pompy i przez to pompa nie działa prawidłowo?
BartBartez:
--- Cytat: "p_lipa" ---czy to może być wina immobilisera, tzn. odcina jakąś wiązkę prądu od pompy i przez to pompa nie działa prawidłowo?
--- Koniec cytatu ---
Możę być. Możę być to również wina czujnika położenia wału. Podepnij pompę "na krótko" - coś się zawsze wyjaśni.
RADTUS:
1. pompa paliwa działa nawet jak IMO się nie "rozbroi"
2. obserwuj kontrolke od IMO czy zawsze się „pali” po akcji stacyjką.
U mnie skończyło się wymianą pętli/anteny IMO. Próba ponownego "wkodowania" zmniejszyła tylko czestotliwość braków w komunikacji kluczyk <> IMO.
p_lipa:
--- Cytat: "BartBartez" ---Podepnij pompę "na krótko" - coś się zawsze wyjaśni.
--- Koniec cytatu ---
Jak to zrobić , nie wiem o co chodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona