Autor Wątek: [Accent] Wnętrze  (Przeczytany 4422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

premek

• Gość
[Accent] Wnętrze
« dnia: 20 Lipiec 2008, 12:37:22 »
Witam,
Nie wiem jak dla Was, ale wnętrze accenta pierwszej generacji, nawet w wersji GLS, dla mnie jest jakieś "ubogie".
Sam fakt, że tworzywa oszczędnościowe można zrozumieć (w końcu auto nie kosztuje tyle co Audi z tego roku), ale stylistyka plus kolorystyka mnie osobiście psuje humor.
Wprawdzie cudów się nie da, ale pomyślałem, żeby coś podziałać. moje plany są skromne:
- okleina a'la carbon tam gdzie teraz jest czarny plastik (czyli konsola środkowa, plus ew. obudowa zegarów)
- klamki w kolorze aluminium,
- skórzane obszycie fabrycznej kierownicy plus gałki biegów (lub kupienie takowych od wersji GT).
Po co ten temat? Otóż ie chcę sobie z auta zrobić choinki i chciałbym, żebyście pochwalili się swoimi modyfikacjami wnętrza. Może macie jakieś zdjęcia? Znalazłem jednego "tuningowanego" accenta na allegro, ale właściciel jak dla mnie przesadził malując niemal wszystko na srebrno.

Vex

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lipiec 2008, 19:11:59 »

Wedlug mnie jak na Accenta wnetrze jest ok.
Obklejenie jakas folia pieknosci napewno mu nie doda. Jak juz robic to calkowita tapicerke, tylko czy to ma sens ?
Tu jakas pierdola tu okleina to dla mnie osobiscie szpecenie auta.

premek

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lipiec 2008, 21:40:39 »
No z folią to może racja. Zostanę chyba przy skórzanej kierownicy (pomijając wygląd to trzymanie takiej jest bez porównania przyjemniejsze niż tworzywa) i to bez obszywania - po prostu kupię oferowana na allegro kierownicę z GT.
Pytanie tylko - zdejmował ktoś airbag? Po odpięciu i ponownym załączeniu nie będzie wywalała błędu?

Vex

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lipiec 2008, 00:06:56 »
A mozesz pokazac link do tej z GT. W serii byla w skorze ? Co do poduszki to moze byc problem, ale niestety nie potwierdze Ci tego. Na poprzednim forum wiem ze ktos wymienial w GETZsie na skorzana, wiec moze opisal problem :)
Co do allegro i wnetrza sa biale tarcze zegarow jak Ci sie podobaja :) Galkie zmiany biegow mozna by zmienic na jakas ladnie wyprofilowana czarna. Zalezy jeszce jaki kolor tapicerki i nadwozia, bo pozostaja dywaniki welurowe. Nowe zawsze inaczej wygladaja. Ja kupowalem komplet za 55-60zl. Na zdjeciu ich niestetyy nie widac.

premek

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lipiec 2008, 00:33:50 »
http://moto.allegro.pl/item396760034_hyundai_accent_kierownica_skora_97r.html
to sama kierownica. Dokładnie jak moja tylko ładnie obszyta.

http://moto.allegro.pl/item398601183_accent_98r_fotel_fotele_tapicerka_kanapy_i_inne_.html
tutaj widać kierownicę i gałkę. Inna rzecz, że teraz nie jestem w 100% przekonany, że w GT to seria, lae np ten:
http://moto.allegro.pl/item397097550_jedyny_w_polsce_accent_gt_juz_od_1_zl_krakow.html
ma taki sam zestaw.

Inna rzecz, że mów co chcesz, ale cudu w accencie wewnątrz nie ma. Nie chodzi nawet o to, że smutno mi po pracy wsiadać jak w ciągu dnia jechałem A8 szefa, bo to raczej nic dziwnego, ale, jak z Thalii żony się przesiadam to już takiego wrażenia nie powinienem mieć.
Na pocieszenie zostaje tylko fakt, że prócz skrzyni i hałasu to prowadzi się bardzo podobnie :D

Vex

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lipiec 2008, 00:41:19 »
Cytat: "premek"

http://moto.allegro.pl/item398601183_accent_98r_fotel_fotele_tapicerka_kanapy_i_inne_.html
tutaj widać kierownicę i gałkę. Inna rzecz, że teraz nie jestem w 100% przekonany, że w GT to seria, lae np ten:

No taki zestawik to mi sie podoba, sadzac po obrotomierzu to GT. Jestem na TAK :)
Accent nie powala, oczywiscie ze nie, ale pierdolami tego sie nie poprawi :) trzeba pol srodka wymienic, ale zmiana detali zawsze moze wyjsc na plus tak jak powyzszy przyklad.

Tak czy siak wedlug mnie te wnetrze jak na zdjeciach (w bogatrzej wersji) jest ladniejsze niz jasno szare w II generacji.

IgoReCzeK

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lipiec 2008, 07:49:27 »
Witam. Kierownica jest bardzo ładnie zrobiona i na twoim miejscu bym się nie zastanawiał. Co do stylizacji polegającej na oklejaniu wnętrza foliami samoprzylepnymi, to proponuje się zastanowić nad tym, jak to będzie wyglądało po 2-3 latach, jak klej się przegrzeje w słoneczne letnie dni. Mnie kiedyś kusiło okleić plastykowe elementy boków drzwi skórą pod kolor wnętrza, ale zabrakło mi zapału do tego. Pozdrawiam Igor.

BartBartez

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Lipiec 2008, 09:06:32 »
Kierownica bardzo podobna jak w Coupe I gen

premek

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lipiec 2008, 20:30:34 »
Cytat: "Vex"

Tak czy siak wedlug mnie te wnetrze jak na zdjeciach (w bogatrzej wersji) jest ladniejsze niz jasno szare w II generacji.

Mam taka sama wersję i fakt, że w srosunku do II generacji jest nieco lepiej, ale i tak nie cudnie.
Szczegóły szału nie zrobią, ale zawsze to coś :)

Cytat: "IgoReCzeK"
Co do stylizacji polegającej na oklejaniu wnętrza foliami samoprzylepnymi, to proponuje się zastanowić nad tym, jak to będzie wyglądało po 2-3 latach, jak klej się przegrzeje w słoneczne letnie dni.

E no tak długo accentem to ja nie zamierzam jeździć :)

Vex

• Gość
Wnętrze
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lipiec 2008, 00:07:30 »
Cytat: "premek"

Szczegóły szału nie zrobią, ale zawsze to coś :)

Skorzana kierownica i galka zmiany biegow napewno poprawi komfort zwrokowy i dotykowy :) to warto.