Forum > Getz

[Getz TB] Zamulony Getz

<< < (8/8)

kosmos2011:
Koło zębata wału korbowego 23120, tarcza do czujnika położenia wału korbowego 23141. Śrubę koła pasowego wału korbowego też ludzie wymieniają.

cielik:
Dzięki serdeczne za odpowiedź  :mrgreen:

freddy7:
Witam chciał bym się podłączyć do tematu. Ponieważ mam taki sam problem jak kolega wyżej, tylko w moim przypadku totalny brak mocy zaczyna się w chwili gdy auto nagrzeje się do jakichś 35*C ( dokładnie gdy osiągnie temp. przełączania na gaz) i od razu zaznaczam że nie jest to wina gazu ponieważ na benzynie jest to samo. Wymieniłem już cewkę zapłonową, nowe przewody i kable zapłonowe jednak to nic nie dało... samochód po nagrzaniu po wciśnięciu pedału gazu jak by miał muła obroty strasznie po woli wzrastają. Ciśnienie na cylindrach ok, miałem wyciek w okolicy kolektora spod pompy oleju i niestety nadgorliwie wymieniłem uszczelkę pod głowicą przy okazji sprawdzając głowice i tu tez nie ma problemu. Luzy zaworowe ok świeżo ustawione. Szukałem informacji jakie parametry powinien mieć map sensor ale nigdzie nie znalazłem takich informacji. Jedyne co zauważyłem to przy temp zew ok 21*C temperaturę w kolektorze ssącym mam ok 55*C ?? czy nie jest to za dużo a może tyle ma być ? z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej