Forum > Getz

[Getz TB] Zamulony Getz

<< < (7/8) > >>

stiv88:
sprzęgło  jest ok nie ślizga  się  .Benzyna  zatankowana  już  kilkakrotnie na  innych stacjach i dalej to samo .Auto poszło do mechanika  napisze  co padło. Mi się wydaje że  to  będzie zapchany katalizator

Adam9871:

Dodano: 2016-05-17, 22:32
Kolego Stiv88 jeśli nie rozwiązałeś problemu to podejrzewam że jest to zębatka wału korbowego u mnie dokładnie były takie same objawy jak u Ciebie, jej wymiana pomogła przyczyną tej awari był luz na zębatce przez co przeskakiwały fazy rozrządu.

cielik:
Witam, podobny problem ma moja Kobieta. O ile zdążyła się przyzwyczaić do braku mocy, to ja nie mogę tego zdzierżyć. Prośba o wskazanie numeru części potrzebnych do operacji z kołem zębatym. Jako, że zbliża się wymiana rozrządu, to chciałbym to zrobić. Co jeszcze będzie potrzebne do wymiany oprócz koła i centralnej śruby wału? W innym poście ktoś wymieniał blaszkę od czujnika, ale nie znalazłem info jaki jest numer części. Z góry dzięki i niech moc będzie z Wami. Z czasem może w końcu i z nami ;-)

kosmos2011:
Kliknij na numer obok poszukiwanej części to wyświetli się numer OEM (wcześniej wpisz numer vin)

cielik:
Dzięki za odpowiedź. Właśnie tu do końca nie wiem które to koło zębate. Czy jest to 23120 czy 23141? I jeszcze czy przy zdejmowaniu kół z wału, można użyć tej samej śruby centralnej 23127B, czy trzeba zaopatrzyć się w nową? Chciałbym kupić graty oddzielnie i zrobić to w zaprzyjaźnionym warsztacie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej