Autor Wątek: [Getz] [Getz] Uciekający płyn chłodniczy  (Przeczytany 3643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shiftyyy

• HKP
  • **
[Getz] Uciekający płyn chłodniczy
« dnia: 19 Lipiec 2016, 06:59:26 »
Witam sympatyków.

Mam problem, otóż 2 tygodnie temu wymieniałem chłodnice od klimatyzacji, po przyjeździe pod dom z włączoną klimą, poczułem na parkingu zapach tak jakby spalonego sprzęgła spod maski, olałem sprawę. Przez dwa tygodnie to czułem, parę dni temu zajrzałem pod maskę a tam płynu nie ma już prawie w zbiorniczku wyrównawczym, dolałem i zrobiłem trasę 450 km i myślę że nic nie ubyło ale zapach jest dalej (mówią że to zapach palonego płynu). Byłem u mechanika żadnego wycieku nie ma sprawdził cały silnik. Do pracy mam pare km i zauważyłem że pod korkiem od oleju zbiera się biała maź, nie dużo. Po odkręceniu korka chłodnicy przy włączonym silniku, wypycha płyn chłodniczy ( z tego co mi mówili powinno go chyba wciągnąć ). Czy ktoś pomoże?, opisałem całą sytuacje, może ktoś miał podobne objawy. Niektórzy sugerują UPG.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 20:25:43 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: [Getz] Uciekający płyn chłodniczy
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipiec 2016, 18:50:00 »
Cytat: "shiftyyy"
Do pracy mam parę km i zauważyłem że pod korkiem od oleju zbiera się biała maź, nie dużo.

To drugie jest wynikiem pierwszego.

crashzero

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Sierpień 2016, 20:12:35 »
Aby nie zakładać kolejnego wątku, spytam tutaj.
Czy opłaca się - i czy się da - wymienić płyn do chłodnicy w Getz 1.5 CRDi?
Praktycznie nie dolewam i na tym co tam jest wlany jeżdżę kilka dobrych lat.

yoogi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpień 2016, 08:56:58 »
Raczej UPG, można natomiast to zweryfikować jadąc do warsztatu, posiadającego odpowiedni do tego sprzęt.