Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Czujniki parkowania

<< < (11/12) > >>

igrek1:
Cześć,
posiadam u siebie czujniki parkowania z tyłu plus kamerka, super sprawa, chciałem natomiast dorzucić czujniki na przód, najlepiej takie które działają z wyśietlaczem fabrycznym. Możecie coś zaproponować ?  Tylko serwis ?

Pozdrawiam

[ Dodano: 2016-11-03, 18:49 ]
Koledzy, dzwoniłem dzisiaj właśnie do ASO celem dowiedzenia się czy jest możliwość dołożenia czujników do oryginalnej instalacji.... i w ASP powiedzieli mi że mogą założyć brzęczyki z allegro nic współpracującego z wyświetlaczem na desce...

Macie jakieś info ??

pete_tomczyk:
Witam A u mnie jest taki problem iz mam czujniki parkowania, hyundai ix35 kamera cofania Blaupunkt NY800 a przy wrzuceniu wstecznego ciąglę PIka jakby miał przeszkodę przed sobą a na kamerce pokazuję się ciągle napis stop. Tak jakby widział przeszkodę. jakieś pomysły? dziękuję za pomoc.

MrQ:
Pewnie jeden z czujników umarł. Odłączaj pojedynczo (pewnie jest złączka za zderzakiem kilka cm od czujnika) aż znajdziesz winowajcę i wymień.

JanW:
Witam.
Przestały mi działać czujniki cofania. Po włączeniu wstecznego biegu słychać tylko trzy krótkie podwójne piknięcia i cisza. Zajrzałem pod zderzak i zauważyłem, że przy jednym z czujników przełamany jest jeden z czterech przewodów - w kolorze zielonym.  Czy awaria jednego czujnika wyłącza wszystkie?
Pytam bo do elektryka dopiero w piątek jest miejsce a w ASO jako że samochód sprowadzony z II ręki nie chcą słyszeć aby coś sprawdzili w ramach gwarancji.

JanW:
Czujniki działają. Awaria jednego czujnika powoduje, ze inne nie działają. Po zakupie nowej wiązki wymieniono wtyczkę i po kłopocie.  Wadą jest brak zabezpieczenia przed błotem i wodą wtyczek czujników w wyniku czego jedna zgniła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej