Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Czujniki parkowania
balldome:
Czy montował już ktoś samemu czujniki cofania w IX35?
boberek:
--- Cytat: "Dzióbel" ---Również jestem zainteresowany montażem czujników z przodu. Mi zaproponowano cenę 1tyś za czujniki lakierowane pod kolor zderzaka.
Byłem strasznie napalony, ale jak usłyszałem cenę, to lekka przesada.
W mojej ocenie rozsądna cena to max 600zł,
Widzę, że niektórym zaproponowano niższą cenę od mojej.
Czy w ogóle sprawdzają się te czujniki na przodzie?
--- Koniec cytatu ---
Ja mam u siebie fabrycznie zamontowane z przodu. Mega przydatna rzecz :)
Dzióbel:
Z pewnością w późniejszym terminie się na nie zdecyduje. To już drugi głos ZA. Przyznaję, że po 2 tyg już ogarniam przód auta.
Ostatnio jednak nawet czujniki na tyle nie pomogły. Czujniki chyba przymarzły i były zalepione śniegiem w ostatnią sobotę. Na szczęście bez rys na obu pacjentach :)
cruel:
Zimą często się zdarza, że czujniki parkowania wariują. Szczególnie jeśli autko garażuje pod chmurką.
A co do sensowności czujników w tym aucie, to jak najbardziej warto. Bo nie oszukujmy się, ale nawet kamerka nie jest tu jakaś dokładna :)
Zibi:
Kamera pokazuje pełny obraz za autem, natomiast czujnik łapie max 2 metry za autem, teraz kwestia prędkości cofania, jeżeli robimy to bardzo wolno, to czujnik odpowiednio wcześnie zasygnalizuje, ale jeżeli troszkę za szybko to możemy "skasować" przeszkodę, natomiast w kamerze dość dobrze ją widać .. dla jasności, nie mam kamery, mam czujniki cofania.
Nawigacja
[#] Następna strona