Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Montaż lamp poliftingowych w wersji przez liftem I

<< < (15/21) > >>

automaniak30:
Witajcie.Porosze  podajcie mi jakie zarowki sa potrzebne do lamp po fejsliftingu do ix35.Chodzi mi o te zarowki  ktore wchodza do soczewki nie led!!!!

[ Dodano: 2015-11-26, 15:17 ]
Przepraszam lampy nie xenon tylko ledowe

wloozg:
Trochę mi zajęło czasu ogarnięcie tematu. Początkowo nowe lampy chciałem podłączyć "po swojemu" na podstawie schematów elektrycznych i rozpisek gniazd ale coś nie wychodziło. Pomogła rozpiska kolegi Marcus72 (dzięki) Oczywiście oryginalne kabelki z wiązki miały troszkę inne kolory i dodatkowo prawa i lewa wiązka inne ale zadziałało. No i właśnie tu mam pytanie. Przednie światła postojowe (mleczne paski podświetlane LED) świecą się po włączeniu stacyjki niezależnie od przekręcenia włącznika świateł 0/postojowe/krótkie. Po przełączeniu na "postojowe" dochodzą do tego światła tylne. Po włączeniu świateł drogowych/mijania postojowe świecą się również. Z tego co czytałem na tym forum tryb działania świateł może zależeć od kraju, w którym samochód był kupowany (mój jest z Włoch) Czy taka forma oświetlenia jest dopuszczalna w Polsce? Według mnie chyba tak, nie doczytałem nic na temat konieczności wyłączenia świateł postojowych przy korzystaniu z drogowych/mijania, ale oczywiście mogę się mylić. Moduł do załączania świateł DRL (dolny LED) przyłączyłem do drogowych/mijania więc DRL świecą razem z postojowymi a wyłączają się po załączeniu żarówki. Prosze o Wasze opinie.
Odpowiadając koledze automaniak30 to u mnie są HIR2 ale koledzy pisali wcześniej o możliwości podłączenia innych.

Marcus72:
Gratuluje nowych "patrzalek" :lol: , mam jedynie pytanie jakim sposobem masz postojowki( gorne paski led) zaraz po przekreceniu stacyjki ? to chyba sugeruje ze na rynek wloski tez
jest obowiazek  swiatel dziennych.

pozdrawiam

automaniak30:
Do Marcus 72 Czesc,wlasnie nabylem lampy, wiazki od kia ceed .Jade zamontowac we wtorek do elektryka.
mam dwa pytania jakie tam sa zarowki podaj mi typ i moc,oraz mocowania nowych lamp roznia sie od tych starych?

[ Dodano: 2015-11-27, 14:32 ]
lampy oczywiscie od ix-a po lifcie

Marcus72:
Mocowania nie roznia sie, lampy sa kompatybilne w 100%, co do zarowek to fabrycznie powinne byc HIR2(PX22) Philips ale po minimalnym wysilku pasuja tez HB4 , tych jest  wiekszy wybor i sa lepsze : Co do mocy to homologowane sa tylko 55W oraz 51W
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej