Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Montaż lamp poliftingowych w wersji przez liftem I
bleumannis:
Marek,
Chodzi już o samo podpiłowanie elementu plastikowego żeby zamocować żarówkę?
Zobacz czy to któryś z zaznaczonych elementów?
Marcus72:
Wydaje mi sie ze chodzi raczej o te lopatki, lepiej je widac z innego rzutu( poziomego?), nawet pisza ze nie trzeba ustawiac ponownie swiatel, pare osob bylo po wymianie na stacji diagnost. i wszystko OK
Oryginalny tekst :"ich habe die Osram Nightbreaker HB4 heute eingebaut. Habe an den Lampen-Sockeln eine Lasche schmaler geschnitten (mit dem Seitenschneider). War einfach und schnell erledigt."
MKeller:
Tak to już koniec wreszcie zamontowane przednie lampy Led + Xenon !!
Było sporo okablowania dodatkowej elektryki kilka nowych bezpieczników lecz finał jest taki że lampy świecą, działają na automacie i widoczność jest lepsza :)
Satysfakcję mam taką że 2 osoby zaglądały pod maskę i nie stwierdziły by było coś wiecej okablowania i wykonane druciarskimi sposobami :) Wszystko ładnie zabezpieczone w parcianej taśmie która wygląda jak oryginał :)
Jak tylko będę miał okazje zrobić fajne foty to wstawię :)
PiotrAlbre:
Jaki masz zasięg lamp lamp xenonowych??
Ja w swoich demonach miałem zasięg 25m teraz po regulacji w serwisie 35 porażka jednym słowem fakt świeca lepiej niż zwykle ale zasięg porażka
Denny4:
MKeller,
Tak więc skoro zainstalowałeś lampy XENON-owe to także zainstalowałeś dodatkowe spryskiwacze w przednim zderzaku oraz system samopoziomowania.
Bo dopiero taki zestaw jest zgodny z przepisami i po takiej modyfikacji diagnosta podbije badanie techniczne. Nie wspomnę o bezpieczeństwie i oślepianiu innych.
W innym przypadku Twoje owijanie drutów, układanie, podkładanie i chowanie zdaje się psu na budę. Jednym słowem partactwo i tzw. "patenciak".
Samopoziomowanie jest niewidoczne ale oko diagnosty, tym bardziej policjanta, szybko wypatrzy brak spryskiwaczy.
Mandat i zatrzymanie dowodu 100% pewne.
P.S.
Jeżeli nie zainstalowałeś samopoziomowania to jak ustawiłeś światła w reflektorach bez takiej możliwości ??
Nawigacja
[#] Następna strona