Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Montaż lamp poliftingowych w wersji przez liftem I

<< < (8/21) > >>

DiMeteo24:
Wydaje mi się, że widziałem nowego IX35 wieczorem i paliły mu się te ledy górne oraz światła mijania.
Nawet teraz patrzyłem na youtube i tak jest :)

//www.youtube.com/watch?v=AM1PmuvKJ0Y

Marcus72:
Wszystko mozliwe , ten model jest sprzedawany na calym swiecie. A kazdy kraj ma swoeje wewnetrzne przepisy ( w Niemczech np. nie trzeba jezdzic w dzien na swiatlach)
Dzieki za linka  :-D

MKeller:
Witam, ja jestem właśnie w trakcie takiej modernizacji, pytanie czy jest sens bawić się w podwójne kostki i gniazdka ? Przecież to na stałe już będzie :)

Jeśli chodzi o świecenie lamp :
- DRL dzienne - ledy na dole
- Postojowe - ledy góra
- mijania/drogowe - ledy góra + soczewka
DRL mozna podpiąć pod + od mijania wtedy w dzień możemy jeździć na LEDach + górnych lednach po przekręceniu w pozycje postojowych :) Myslę ze fajny efekt uzyskujemy, tylko pala sie nam tylnie lampki ktore po lifcie tez sa piekne :)

Jeśli mamy czujnik świateł to po zmroku automatycznie powinny właczyć się postojowe ( górne ledy ) + soczewka a gasna dolne Ledy.

Jeśli ktoś będzie potrzebował lampy proszę o PW mam dostep do nowych lamp śmiesznej kasie :) usługa zamontowania też pewnie będzie możliwa :)

Jak się uporam z elektryką wstawię opis co i jak w lampach musimy przerobić :) Bo mam 2 kpl i np były poprzepinane inaczej PINY ... wiec trzeba samemu posprawdzać co odpowiada czemu ...

POZDRAWIAM i czekam na rozwiniecie tematu !

DiMeteo24:
W czym miałeś poprzepinane piny? W lampie?
Co do kostek to proste wytłumaczenie - wypinasz nowe i wpinasz stare lampy - nie tniesz instalacji i nie ma problemu z gwarancją.
Dodatkowo to schematy są już rozpisane - działa bo sam mam tak zrobione.

Marcus72:
MKeller czekamy na twoj opis przerobki instalacji , ja po weekendzie biore sie za temat. Zaciekawiles mnie z ta tajemnicza zmiana pinow , moze napiszesz o co chodzi :-?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej