Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Montaż lamp poliftingowych w wersji przez liftem I

<< < (7/21) > >>

Marcus72:
i jak udalo sie to opanowac ? mnie szczegolnie interesuje kwestia swiatel postojowych - w poliftingowych lampach - one gasna w momencie wlaczenia swiatel krotkich . A w autach przed liftingiem postojowki swieca razem z krotkimi.
Nie wiem jak to rozwiazac  :-?

Co do modulu DRL to jest logiczne ze musi byc zewnetrzny element.
pozdr.

DiMeteo24:
Witam,
u mnie jak już Ci pisałem na priv nie ma na stałe włączonych świateł mijania (wersja z Belgii). Podłączyłem nowe lampy przez moduł (przekaźnik) i ledy załączają się w momencie jak alternator zaczyna ładować (czyli po 6 sekunadach). W momencie włączenia innych świateł (pozycje, mijania itp.) ledy się wyłączają. Takie podłączenie działa też z czujnikiem zmierzchu. Bardzo ułatwia sprawę zakup oryginalnej wtyczki od nowych lamp oraz gniazd od starych lamp (pasują też od Kia Ceed po lifcie).

Marcus72:
Ok, dziekuje za wyjasnienie tematu . Wtyczki do nowych lamp mam, jeszcze sprubuje gniazda znalezsc- moze jakis link masz  :-D .
Montaz planuje w przyszlym tyg.
Na niemieckim forum kolega odpisal ze zostawil postojowki razem z krotkimi (gorny pasek LED z krotkimi swiatlami ) i ze super to wyglada.

dzieki i pozdrawiam

P.S. na gwarancji wymienili mi wczoraj galke lewarka biegow  :mrgreen: ( na starej chrom sie zluszczal)

DiMeteo24:
Postojówki jak podłączysz pod stare wtyczki to się świecą razem z mijania. Z tego co wiem to w tych nowych IX-ach też tak jest standardowo.
Co do gniazdek to kupiłem na OLX uszkodzone lampy od KIA Ceed'a po 50zł/szt.
Niestety nie jest to łatwy do zdobycia towar.

a tak na marginesie - ile płaciłeś za wszystkie lampy?

Marcus72:
Niestety wczoraj ( Wiesbaden, DE) sprawdzalem w salonie na nowym ix35, i nie swieca sie postojowe jak wlaczysz krotkie. Zdecydowalem sie sprobowac tak jak jest na starej instalacji-postojowi+krotkie-razem wlaczone. Co do wtyczek mam nowe wraz z lampami , a przed chwila kupilem 2 gniazda z uszkodzonych reflektorow kia ceed 09 w cenie .......50PLN+przesylka :lol:
co do ceny to na priv ( taj.handlowa :lol: )
Tak ze teraz na spokojnie zrobie sobie przejsciowke + modul do ledow DLR, i wtedy montaz potrwa 10min. ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej