Forum > Accent
[Accent LC] Tarcze, klocki, bębny, szczęki - co polecicie?
kosmos2011:
Szczęki zostają oryginalne czyli Sangsin. Mają jeszcze sporo grubości więc nie ma potrzeby wymieniać.
Zbyszek:
Nowe bębny= nowe szczęki. Nowe tarcze= nowe klocki.
kosmos2011:
Zawsze z człowieka wychodzi życie naście lat w jedynie "słusznym porządku" i powiedzenie "a jeszcze jest dobre nie wymieniam" :lol:
Łukasz:
ABE raczej sobie daruję jednak. Zastanawiam się nad następującymi zestawami.
Zestaw 1 (lokalny sklep):
Tarcze: TRW 300zł.
Klocki: LUCAS 86zł.
Bębny: LUCAS: 320zł.
Szczęki: oryginalne 82zł.
Razem: 788zł.
+ do tego pewnie jeszcze samoregulatory i przewody do cylinderków
Zestaw 2 (4cars.pl):
Tarcze: TRW 300zł. lub ATE 300zł.
Klocki: SAMKO 50zł. lub VALEO 82zł. (cena TRW zdecydowanie przesadzona)
Bębny: Hyundai 284zł.
Szczęki: SAMKO 82zł.
Razem: 716-748zł. + przesyłka
Zestaw 3 (motointegrator):
Tarcze: Ferodo 275zł.
Klocki: ABE 50zł. lub lucas za 86zł. kupione w lokalnym sklepie bo pozostałe mają mocno przesadzone ceny
Bębny: przesadzone ceny więc LUCAS dokupione w lokalnym sklepie za 320zł.
Szczęki: Hyundai 70zł.
Razem: 715-751zł. + przesyłka
Który zestaw Waszym zdaniem sprawdzi się najlepiej?
kml:
Ja u siebie założyłem WSZYSTKO nowe chociażby dlatego, że stare szczęki stały bo nikt nie wpadł na pomysł aby posmarować odpowiednim smarem punktów obrotu :/ W manualu serwisowym jest napisane co, gdzie i czym smarować. OIDP to e-gen wrzucił kiedyś fotę na forum :)
Do tego nowe: cylinderki, sprężynki, końcówki przewodów hamulcowych metalowych. Bębny miałem świeże bo stare miały pokruszone ranty :/
Łukasz, samoregulatory kupisz WYŁĄCZNIE w ASO. Mało tego on są PRAWE i LEWE. Ja kupiłem kiedyś nowy i okazało się, że niepotrzebnie bo stary wystarczyło porządnie wyczyścić i złożyć do kupy na kropli smaru hamulcowego. Myślę, że masz dużą szansę na to iż samoregulatory będą ok. W ASO płaciłem, dawno temu, po ok 70 PLN za sztukę.
Nawigacja
[#] Następna strona